Miksi haluan tarjota elämyksiä ja hyvinvointipalveluja?

posted in: LuontoVoima, Ratsastus, Turve 0
Olen ennemmin tiimipelaaja kuin yksinäinen erakko. Olen myös lapsesta saakka ollut sellainen kiltti, konflikteja välttelevä, muiden hyvän mielen ylläpitäjä. Pienenä tyttönä suurin kriisi oli minulle se, jos äiti pääsi torumaan jostain. Olin epäonnistunut olemaan äidin mieliksi. Harvemmin näitä kyllä sattui.

Jossain vaiheessa voi kiltille ihmisellä käydä niinkin, että hukkaa itsensä tehdessään tärkeiden ja läheisten ihmisten elämästä heille mahdollisimman miellyttävää. Eikä siinä tehtävässä voi edes loputtomasti onnistua. Jotkut ihmiset eivät ole tyytyväisiä mihinkään. Kun se tyytymätön on läheinen, se tietenkin sattuu.

Minun täytyi käydä läpi keskivaikea masennus, riipiviä ihmissuhteita ja melkein burn out (onneksi oli alla kokemus masennuksesta niin ennätin painaa jarrua), että olen tässä missä olen nyt. On ihan erilaista antaa itsestään voimaa ja hyvää kontroloidusti ja säilyttää myös sitä omaa voimaa ja hyvyyttä ilman kynnysmatoksi tulemista. Tämä pätee niin parisuhteessa, ystävyyssuhteissa kuin asiakassuhteissa. Ja olen onnellinen, että ymmärsin tämän jo ennen yrittäjäksi ryhtymistä.

 

Jos koen itsekseni kauniin hetken luonnossa vaikkapa ratsain, on ensimmäinen ajatukseni, että harmi kun olen yksin. Tämä hetki pitäisi jakaa! Olen vakaasti sitä mieltä, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Aivan koko sydämestäni. Olen ylpeä ympäristöstäni, puhtaasta suomalaisesta luonnosta, yläsavolaisesta maaseudusta, kansallisaarteestamme suomenhevosesta. Haluan näyttää ne muille. Antaa samat elämykset ja kokemukset, joita itse olen saanut. Tärkeät hetket, joilla olen itse aikanaan päässyt ylös synkistä hetkistä.

Edelleen minulla siis palaa rinnassa se antamisen ja eheyttämisen liekki, jonka haluan jakaa asiakkailleni. Minua kiinnostaa niin henkinen, kuin fyysinen hyvinvointi. Siksi panostan hevospuolella Green Care -palveluihin, joiden tarkoitus on juuri tuottaa luonnon ja/tai eläinten avulla sekä henkistä, että fyysistä hyvinvointia. Nämä teemat ovat tietenkin hyvin moniulotteisia ja kehitettävää riittää varmasti niin kauan kuin vain haluan tätä työtä tehdä.

Fyysiseen hyvinvointiin palveluistani linkittyy tällä hetkellä turvehoidot (lihashuolto) sekä ratsastus. On kiinnostavaa oppia erilaisista vartaloista, erilaisista lihasjumeista. Varsinkin pohtia syy-seuraus -yhteyksiä ja koittaa keksiä ratkaisuja.

Ei tarvitse hirveästi etsiä kiinnostavia koulutuksia, kun ennemminkin ongelma on se, etten tiedä mitä kaikista haluamistani jatkokoulutuksista lähtisin ensimmäisenä opiskelemaan! Mutta se on ihana tunne. Tiedän olevani henkisesti ehyempi kuin koskaan, kun intoa riittää.

Minulle palkitsevimpia ja kannustavimpia kokemuksia yrittäjänä ovat olleet ne hetket, kun hevosen ja asiakkaan välille syttyy yhteys. Tai kun saan kaiken antamani positiivisen energian takaisin asiakailta moninkertaisena. Kun olen energisempi työrupeaman jälkeen kuin siihen alkaessani. Huippua on kun saan helpotettua jonkun kipeää kroppaa turpeen lämmöllä ja hoitavilla käsilläni. On ihana tunne kun saan ylitettyä asiakkaan odotukset, olipa kyse kehitysvammaisen asiakkaan hevosharrasteesta tai ihan vain uuden asiakkaan turvehoidosta.

Se, kun olen pystynyt luomaan asiakkaalle puitteet kokea jotakin erilaista, ihanaa, uutta ja opettavaista. Kun hän voi paremmin meiltä lähtiessään kuin meille tullessaan. Ja myös minä voin paremmin kuin ennen hänen kohtaamistaan.

Näiden kokemusten takia minä haluan tarjota elämyksiä ja hyvinvointipalveluita.

 

RATSASTUS JA MUUT HEVOSPALVELUT >>

 

TURVEHOIDOT >>

 

GREEN CARE >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *