LuontoVoima ylläpitää hyvinvointia

 

LuontoVoima on Green Care -toimintaa joka luonnon ja eläinten avulla

 • ennalta ehkäisee esimerkiksi henkistä pahoinvointia, yksinäisyyttä tai syrjäytymistä
 • ylläpitää fyysistä terveyttä

 

Meidän pieni ja kotoisa tallimme hengästyttävän kauniin luonnon keskellä tarjoaa loistavat puitteet sinulle virkistyä, elpyä ja voimaantua arjen haasteista. Ihanien hevostemme kanssa vietetystä ajasta saat lisävirtaa työssäjaksamiseen sekä touhukkaaseen perhearkeen ja rauhoitat ylikierroksilla käyvän mielesi.

Tilallamme on viisi kilttiä hevosta, joihin voit tutustua täältä.

Toimintamme on aina ammatillista, vastuullista ja tavoitteellista. Osallisuuden ja kokemuksellisuuden tunne yhdessä luonnon elvyttävyyden kanssa synnyttävät hyvinvointia lisäävät vaikutukset. Jatkuvasti kouluttautumalla ja asiakaspalautetta keräämällä hiomme toimintaamme koko ajan priimaksi.

Iloluontonen T:mi on Green Care Finland ry:n jäsenyritys ja sitoudumme yhdistyksen arvoihin ja sääntöihin jo aivan luonnostaan.

 • Luonnon elvyttävyyden arvostaminen
 • Vastuullinen, tavoitteellinen ja ympäristöystävällinen toiminta
 • Eläinten kunnioittaminen
 • Palvelun laadukkuus ja turvallisuus
 • Toiminnan ammattimaisuus
 • Yhteistyö
 • Kokemuksellisuuden ja osallisuuden arvostaminen
 • Ihmisoikeuksien ymmärtäminen ja hyväksyminen
 • Luottamuksellisuus

Kaikki nämä asiat ovat toiminnassamme aina näkyvissä tavalla tai toisella, palvelusta riippuen ja näitä myös kehitetään jatkuvasti asiakaspalautteiden pohjalta laadun takaamiseksi.

Green Care -toiminnan eettiset ohjeet löytyvät kokonaisuudessaan Green Care Finland ry:n sivuilta.

 

Hevosharrastetoiminta

 

Yksilö-ohjaus

55 € /60 min

75 € /90 min

(sis. alv 24%)

 

Ryhmässä (2-3 hlö)

30 € /60 min

40 € /90 min

(sis. alv 24%)

Ohjattua, asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityä hevosharrastusta erityislapsille ja -nuorille, kehitysvammaisille, mielenterveyskuntoutujille ja muille, jotka haluavat säännöllisesti edistää hyvinvointiaan hevosavusteisella toiminnalla. Käyntikerrat voivat sisältää myös ratsastusta ja ne voidaan toteuttaa myös oman ohjaajan/vanhemman kanssa. Rauhallinen ympäristö ja lempeät hevoset tuovat kiireettömät puiteet harrastaa omalla tavalla ja saada voimaa arkeen.

Tavoitteet: Suunnitellaan kunkin asiakkaan tai asiakasryhmän mukaan. Ne voivat olla esimerkiksi, aktivoimista, rauhoittumista, keskittymistä, sosiaalisia taitoja, liikkumiseen aktivointia, rohkaistumista, omien voimavarojen löytämistä tai vaikka uuden harrastuksen löytymistä tai arjen monipuolistamista. Kysy maksusitoumusta kunnan sosiaalitoimesta.

 

Rohkeusratsastus

55 €

/1 hlö, lyhyt ohjelma

80 €

/2 hlö, pidempi ohjelma
(sis. alv 24%)

Ihailetko uljaita hevosia, mutta suuri koko hirvittää? Ehkä joku aiemmin tapahtunut sattumus pyörii takaraivossa ja pelkäät hevosia? Vai onko entiselle tuntiratsastajalle tapahtunut elämä ja edellisestä ratsastustunnista on..öö.. 15 vuotta? Kauemmin? Kynnys lähteä isolle tallille tuntuu liian korkealta?

Nyt on elämäsi tilaisuus ottaa hevoseen kontakti uudestaan ja siinä sivussa saada voittajafiilis! Meidän maailman lutuisin Selma on valmiina vastaanottamaan sinut lempeästi ja hellyyttävästi. Selkään ei ole pakko edes mennä, minulla on kyllä mielessä muitakin tapoja tehdä tuttavuutta kuvan kauniin suomenhevosen kanssa! Lopuksi nautimme kupin kuumaa tai kylmää tapahtuman kunniaksi. Tämä sopii myös täydellisesti lahjaksi jolle kulle rakkaallesi!

Osallistujamäärä: 1 aikuinen (+ avec henkiseksi tueksi jos tarvis) tai 2 aikuista (pidempi ohjelma)

Kesto: 1 h (1 hlö) tai 1,5 h (2 hlö)

Saatavuus: Ympäri vuoden

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta. Mikäli avec haluaa ratsaille, hänen on osattava varustaa ratsunsa ja pystyttävä ratsastamaan ilman talutusta.

Rajoitukset: Ei sovi vaikeasti liikuntarajoitteiselle. Säävaraus, myrskyllä/ukkosella ei lähdetä. Pakkasraja -23 C tilalla mitattuna.

 

 

Hevoskaveritoiminta aikuiselle

135 € /hlö /8 h

(sis. alv 24%)

Vai kalvaako stressi, uupumus, yksinäisyys, hektinen elämäntilanne ja kaipaat jotain ihan muuta ajateltavaa? Haluatko oman heppakaverin? Onko sinulla tavoitteita, kuten oppia enemmän hevosten hoidosta, ruokinnasta, varusteista tai vaikkapa voittaa joku oma pelkosi? Tule mukaan hevoskaveritoimintaan ja ota tehokasta lisäviertaa työssäjaksamiseesi. Katso tulevat valmiit ryhmät tai kasaa ystävistäsi valmis 3-4. Lue lisää TÄSTÄ LINKISTÄ.

Osallistujamäärä: ryhmässä 3-4 hlö

Kesto: 2 h /krt, 1 krt /vko, yhteensä 4 kokoontumista

Saatavuus: Ympäri vuoden

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta

Rajoitukset: Ei sovi vaikeasti liikuntarajoitteiselle tai hevos-/pölyallergiselle. Säävaraus, ei kokoonnuta myrskyllä/ukkosella. Pakkasraja -23 C tilalla mitattuna.

Varaukset: 040 744 1792 /Maiju

 

 

Työnohjaustuotteet yhteistyössä Kalliorannan Työhyvinvointipalveluiden kanssa:

Myös 5-9 hlö:n ryhmille. Katso lisää Pirjon sivuilta.

 

 

 

Ota yhteyttä!

 

Etusivulle

 

Iloluontonen T:mi /Maiju Okkonen

Puhelin: 040 744 17 92

Sähköposti: maiju@iloluontonen.fi

Osoite: Pyöreisentie 77, 72710 Vaaraslahti