Hevosen tuoksua luonnonhelmassa

Tilallamme Pyöreisellä tarjoamme ohjattua maastoratsastusta, talutusratsastusta ja talvisin alkeisratsastustunteja kentällä pienryhmissä kolmella hevosellamme. Meillä käy myös ulkopuolisia ratsastuksenopettajia ja valmentajia, mikäli haluat osallistua valmennuksiin, ilmoita kiinnostuksesi ja lisään sinut tiedotusrenkaaseen! 0407441792/Maiju

Kaikkiin hevospalveluihin pätee seuraavat (poikkeukset ilmoitettu kyseisen palvelun kohdalla)

Rajoitukset: Hevos-/pölyallergia. Säävaraus, emme liiku myrskyllä/ukkosella. Pakkasraja -20 C, helleraja +25 C tilalla mitattuna

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta.

Varaukset viimeistään: 3-7 vrk aikaisemmin

Peruutukset viimeistään: 2 vrk ennen sovittua aikaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme 50%.

Varusteet: Talliolosuhteisiin sopiva, lämmin vaatetus ja nilkkaa tukevat, kannalliset, mieluiten nauhattomat kengät (esim. Kuomat), pitävät, lämpimät hansikkaat, ohut pipo tai kypärämyssy. Kypäröitä lainattavissa. Ei liehuvia vaatteita, nauhoja tmv. joista voi takertua.

 

Klikkaa vaihtoehdot tästä:

Lasten farmisynttärit (UUTUUS!)
Rohkeusratsastus
Yksityinen maastoratsastus suomenhevosella
Alkeismaastoratsastus
Talutusratsastus / talutusmaastoratsastus
Vanhempi-lapsi Hevoshetki
Hevoskaveri -toiminta
Alkeisratsastustunnit
Rekiajelutus tilalla

Tutustu hevosiin tästä!

 

 

Lasten farmisynttärit (UUTUUS!)

115 €

(sis. alv 24%)

Vaihtoehtona iänkaikkiselle synttärisiivoukselle tarjoamme lasten synttärit ohjelmineen täällä hevostilallamme, järven rannalla. Pääset helpommalla!

Ohjelmassa on satupolku, aarteenmetsästys, hevosenkengän heittokilpailut, heppojen rapsuttelua/harjausta (huom! kesällä 2019 meillä on VARSA!), talutusratsastusta, hengailua ja luonnonihmeitä.

Mahdollisuus tilata 28 € lisähinnasta valmiina kakku ja leivonnaiset paikan päälle. Tietenkin voit tuoda myös omat tarjoilut. Pöytä katetaan rantamaisemaan katon alle.

Osallistujamäärä: Max. 6 lasta

Kesto: 2 h

Saatavuus: Nyt alkuun huhtikuu-lokakuu.

Ennakkovaatimukset: Omat aikuiset ottavat vastuun lapsista.

Varaus ja peruutusehdot: Varattava vähintään 7 vrk ennen synttäripäivää ja peruttava viimeistään 2 vrk ennen.

Varaa tästä!

 

Rohkeusratsastus

55 €

/1 hlö, lyhyt ohjelma

90 €

/2 hlö, pidempi ohjelma
(sis. alv 24%)

Ihailetko uljaita hevosia, mutta suuri koko hirvittää? Ehkä joku aiemmin tapahtunut sattumus pyörii takaraivossa ja pelkäät hevosia? Vai onko entiselle tuntiratsastajalle tapahtunut elämä ja edellisestä ratsastustunnista on..öö.. 15 vuotta? Kauemmin? Kynnys lähteä isolle tallille tuntuu liian korkealta?

Nyt on elämäsi tilaisuus ottaa hevoseen kontakti uudestaan ja siinä sivussa saada voittajafiilis! Meidän maailman lutuisin Selma on valmiina vastaanottamaan sinut lempeästi ja hellyyttävästi. Selkään ei ole pakko edes mennä, minulla on kyllä mielessä muitakin tapoja tehdä tuttavuutta kuvan kauniin suomenhevosen kanssa! Lopuksi nautimme kupin kuumaa tai kylmää tapahtuman kunniaksi. Tämä sopii myös täydellisesti lahjaksi jolle kulle rakkaallesi!

Osallistujamäärä: 1 aikuinen (+ avec henkiseksi tueksi jos tarvis) tai 2 aikuista (pidempi ohjelma)

Kesto: 1,5 h (1 hlö) tai 2 h (2 hlö)

Saatavuus: Ympäri vuoden

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta. Mikäli avec haluaa ratsaille, hänen on osattava varustaa ratsunsa ja pystyttävä ratsastamaan ilman talutusta.

Rajoitukset: Ei sovi vaikeasti liikuntarajoitteiselle. Säävaraus, myrskyllä/ukkosella ei lähdetä. Pakkasraja -23 C tilalla mitattuna.

 

Rohkeusratsastus + Selkä-hartiaturvehoito

100 €

Erikseen ostettuna 110 €
(sis. alv 24%)

Hevosystävän haaveet käyvät toteen tässä kokonaisvaltaisessa hemmottelussa. Ensin ystävystytään suloisen suomenhevosen kanssa ja käydään talutusratsastuslenkki metsätiellä. Hevosen käyntiaskeleet antavat ristiselälle jo hyvää lämmittelyä ja vetreyttä ennen hoitoa. Ratsastuksen jälkeen nautitaan tunnelmallisessa tallituvassa kuppi kuumaa tai kylmää ja lähdetään hoitolaan nauttimaan ihanasta turvehoidosta.

Henkilömäärä: 1 hlö

 

Varaa tästä!
Palaa alkuun

 

 

 

Yksityinen maastoratsastus suomenhevosella

40 €

/hlö, 2 hengen retki

75 €

1 hengen retki
(sis. alv 10%)

Vain sinulle ja kaverillesi, lapsellesi tai sielunkumppanillesi suotu kahdenkeskeinen maastoratsastus ohjattuna! Maastot ovat hiljaisia polkuja, metsäautoteitä ja kauniita kyläteitä joissa luonto näyttää parastaan. Valitsen reitit ja hevoset ratsastajien kokemuksen mukaan.

Osallistujamäärä: 1-2 hlö

Kesto: 1,5 h

Saatavuus: Vuonna 2019 1 hengen ratsastuksia tarjolla ympäri vuoden, 2 hengen tammikuu-huhtikuu ja lokakuusta alkaen (varsan syntymä kesäkuussa vie Selman mammalomalle)..

Ennakkovaatimukset: Hevosen riittävä hallinta kaikissa askellajeissa ja yllättävissä tilanteissa.

Varaa tästä!
Palaa alkuun

 

 

Alkeismaastoratsastus suomenhevosella

30 €

/hlö, 2 hengen retki

55 €

1 hengen retki
(sis. alv 10%)

Vain sinulle ja kaverillesi, lapsellesi tai sielunkumppanillesi suotu kahdenkeskeinen maastoratsastus ohjattuna! Maastot ovat hiljaisia polkuja, metsäautoteitä ja kauniita kyläteitä joissa luonto näyttää parastaan. Valitsen reitit ja hevoset ratsastajien kokemuksen mukaan. Pääaskellaji käynti. Mahdollisesti pieniä ravipätkiä.

Osallistujamäärä: 1-2 hlö

Kesto: 60

Saatavuus: Vuonna 2019 1 hengen ratsastuksia tarjolla ympäri vuoden, 2 hengen tammikuu-huhtikuu ja syyskuusta alkaen (varsan syntymä kesäkuussa vie Selman mammalomalle)..

Ennakkovaatimukset: Sopii vähän ratsastaneille. Osallistuvan lapsen suositeltu ikä vähintään 11 v. (Katso myös Vanhempi-Lapsi Hevoshetki)

Varaa tästä!

 

 

 

Talutusratsastus

15 € /hlö

(sis. alv 24%)

Tilalla on tarjolla talutusratsastusta tilauksesta 1-3 hevosella yhtäaikaa. Sulan maan aikaan metsäteitä ja polkuja pitkin, talvella mahdollista myös kentällä. Ei ikärajoituksia!

Osallistujamäärä: 1-3 hlö

Kesto: 20 min

Saatavuus: Ympäri vuoden, viikonloppuisin (mikäli useampi hevonen yhtäaikaa)

Rajoitukset: Huomioithan lapsen iän, jotta hän jaksaa ratsastaa 20 minuuttia. Säävaraus, emme liiku myrskyllä/ukkosella. Pakkasraja -20 C, helleraja +25 C tilalla mitattuna.

 

Talutusmaastoratsastus

25 € /hlö

(sis. alv 24%)

Talutusmaastoratsastus sopii kouluikäisille lapsille ja alkeisaikuisille. Osallistua voi myös talutettavan lisäksi kokeneempi ratsastaja ilman talutusta, mutta askellaji on käynti. Osallistujia tulee olla kaksi henkilöä.

Osallistujamäärä: 2 hlö

Kesto: 45 min

Saatavuus: Ympäri vuoden

Rajoitukset: Huomioithan lapsen iän, jotta hän jaksaa ratsastaa 20 minuuttia. Säävaraus, emme liiku myrskyllä/ukkosella. Pakkasraja -20 C, helleraja +25 C tilalla mitattuna.

 

Varaa tästä!

 

 

Vanhempi-lapsi Hevoshetki

75 €

/perheyksikkö
(sis. alv 24%)

Luvassa on perheen laatuaikaa parin tunnin ajaksi ihanien hevosten kanssa. Tervetulleita ovat tietenkin myös mummit, ukit, kummit, serkut ja kaverit. Tutustumme hevosiin ja opettelemme pukemaan niille varusteet oikein. Sitten käymme ratsastamassa talutuksessa kauniilla metsätiellä pienen lenkin. Nämä hevoshetket sopivat siis myös aloittelijoille! Yksi perheyksikkö tarkoittaa yhtä aikuista ja yhtä tai kahta 6 v. täyttänyttä lasta. 

Osallistujamäärä:  max. 3 perhettä

Kesto: 2 h

Saatavuus: Ympäri vuoden.

.Varaa tästä!

Palaa alkuun

 

 

Alkeisratsastustunnit

Ratsastus on jännittävä yhdistelmä oman kehon hallintaa, sekä suuren eläimen lukutaitoa! Opetan ratsastuksen alkeita sekä aikuisille, että lapsille keskittyen tasaisen ohjastuntuman oppimiseen sekä vakaaseen, hevosen ja ratsastajan selkää säästävän istunnan hallitsemiseen. Lisäksi tunneilla tehdään hevosen hallintaan tähtääviä, yksinkertaisia perusharjoituksia edeten jokaisen ratsastajan taitojen ja kehityksen mukaan. Tarvittaessa talutus järjestetään.

Hevonen laitetaan tallin puolesta valmiiksi ratsastustunnille, mutta on hyvä tulla paikalle viimeistään 15 min ennen tunnin alkua, mikäli tarvitsee lainata varusteita ja jotta ennätetään säätää jalustimet jne. Mikäli hevonen ei jatka tunnin jälkeen seuraavalle, ratsastaja hoitaa siltä varusteet pois ja loimittaa ohjatusti. Tähän on myös hyvä varata aikaa tunnin jälkeen 15-20 min.

LASTEN alkeisryhmät kokoontuvat lauantaisin klo 10.00 seuraavasti:12.1., 26.1., 2.2., 16.2., 2.3., 16.3., 30.3., 6.4. ja 13.4.

AIKUISTEN alkeisryhmät kokoontuvat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16.00 ja klo 17.00 tammikuusta huhtikuuhun. Toiveaikatauluja saa esittää! Järjestyy myös kaveritunnit joustavilla aikatauluilla.

Saatavuus: Tammi-Huhtikuu (lumitilanteesta riippuen)

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta. Tallilta lainattavissa muutamia kypäröitä ja turvaliivejä.

Rajoitukset: Säävaraus, pakkasraja lapsilla -15 C, aikuisilla -23 C, tilalla mitattuna.

 

 

LASTEN alkeisratsastustunti ryhmässä

22 € /hlö

(sis. alv 10%)

Osallistujamäärä: 2-3 lasta

Kesto: 45 min

Varaa tästä!

 

AIKUISTEN alkeisratsastustunti ryhmässä

25 € /hlö

(sis. alv 10%)

Osallistuja määrä: 2-3 hlö

Kesto: 60 min

Varaa tästä!

 

AIKUISTEN (alkeis)yksilötunti

45 € /hlö

(sis. alv 10%)

Osallistuja määrä: 1 hlö

Kesto: 45 min

Varaa tästä!
Palaa alkuun

 

 

 

Rekiajelutus tilalla

90 € /reki

(sis. alv 24%)

Setolkkakellon kilkatusta pääsee kuulemaan koko lumisen ajan (yleensä joulukuu-maaliskuu). Rekeen mahtuu mukavasti kolme aikuista tai kaksi aikuista ja kaksi lasta, pienimpiä lapsia mahtuu syliin tietenkin enemmän. Aina on mahdollisuus päästä osallistumaan valjastamiseen ja hevosen harjaamiseen. Olisko hauskaa testata vieläkö ukilta tai mummolta sujuu valjastaminen? Rekiretkelle lähdemme Iloluontosen omasta pihasta. Hintaan kuuluu myös tunnelmallisessa tallituvassa tarjolla oleva lämmin juoma (kahvi/tee/glögi) ja pientä purtavaa.

Osallistujamäärä: 1-3 aikuista, lapsia mahtuu syliin.

Kesto: 1 h

Saatavuus: Joulu-maaliskuu

Rajoitukset: Vaikeasti liikuntaesteisen voi olla hankala mennä matalaan rekeen ja nousta sieltä ylös. Kuskin penkille mahtuu 1 henkilö ohjastajan lisäksi. Sää- ja lumivaraus. Pakkasraja -20 C tilalla mitattuna.

Varaukset viimeistään: 7 vrk ennen.

Peruutukset viimeistään: 3 vrk ennen sovittua aikaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme 50%.

Lisäpalvelut: Makkaranpaisto. Nuotio 20 €, makkarat 1,50 € /kpl

Huom! Emme tarjoa toistaiseksi rekiajelutusta tai talutusratsastusta tilan ulkopuolisissa tapahtumissa.

 

Varaa tällä kaavakkeella:

Palaa alkuun Takaisin Etusivulle

 

 

 

Iloluontonen T:mi /Maiju Okkonen

Puhelin: 040 744 17 92

Sähköposti: maiju@iloluontonen.fi

Osoite: Pyöreisentie 77, 72710 Vaaraslahti