Hevosen tuoksua luonnonhelmassa

Tilallamme Pyöreisellä tarjoamme ohjattua maastoratsastusta, talutusratsastusta ja talvisin alkeisratsastustunteja kentällä pienryhmissä suomenhevosilla. Kenttä on käytössä vain lumien aikana.

Kaikkiin hevospalveluihin pätee seuraavat (poikkeukset ilmoitettu kyseisen palvelun kohdalla)

Rajoitukset: Hevos-/pölyallergia. Säävaraus, emme liiku myrskyllä/ukkosella. Pakkasraja -20 C, helleraja +25 C tilalla mitattuna. Ratsastuksen ikäraja on 12 v. poislukien talutusretket, jotka ovat ikärajattomia. Ratsastajan PAINORAJA isoilla hevosilla n. 90 kg ja pienemmillä 75 kg. Painorajaan vaikuttaa nostavasti tai laskevasti ratsastajan kehonhallinta, ratsastustaito ja ratsastuksen kesto. Eli pidemmille ja nopeammille retkille maksimipaino on matalampi kuin lyhyemmille ja käyntipainotteisille retkille. Kysy jos olet epävarma. Hevosten hyvinvointi ja terveys on meille tärkeää.

Ennakkovaatimukset: Kunkin palvelun kohdalla seuraavat merkinnät

* = ei tarvita aiempaa kokemusta, talutus saatavilla

** = ei tarvita taluttajaa, askellajit käynti ja ravi, osaat keventää ja pysäyttää hevosen yllättävissäkin tilanteissa. Ikäraja 12 v.

*** = kokenut ratsastaja, hallitset hevosen kaikissa askellajeissa (käynti, ravi, laukka) ja myös yllättävissä tilanteissa. Ikäraja 12 v.

Mikäli et ole varma pystytkö hallitsemaan hevosta yllättävissä tilanteissa luonnon keskellä, valitse lyhyt käyntimaasto jossa on talutusmahollisuus. Aina voit soittaa tai olla muuten yhteydessä ja keskustella sopivan tasoisesta retkestä. Hevoset ovat reippaita ja suuriaskelisia. Pelkkä issikkavaelluskokemus ei useinkaan riitä suomenhevosten hallintaan maasto-olosuhteissa.

Varaukset viimeistään: 3-7 vrk aikaisemmin

Peruutukset viimeistään: 1 vrk ennen sovittua aikaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme 50%. Sairastapauksista johtuva myöhäinen peruutus on ilmainen.

Saapuminen: Tule n.15-20 min ennen varatun ajan alkua tallille. Osoite Pyöreisentie 77, 72710 Vaaraslahti tai hae Google Maps:istä Iloluontonen T:mi

Varusteet: Talliolosuhteisiin sopiva, säänmukainen vaatetus ja nilkkaa tukevat, kannalliset, mieluiten nauhattomat kengät (esim. kumikengät tai pakkasilla Kuomat), pitävät hansikkaat, ohut pipo tai kypärämyssy. Kypäröitä ja turvaliivejä lainattavissa. Ei liehuvia vaatteita, nauhoja tmv. joista voi takertua.

Maksu: Kortti-, käteismaksu tai Mobile Pay paikan päällä. Myös Smartum ja E-passi -liikuntasetelit käyvät meillä ratsastuspalveluihin.

Tarjolla:
Maastoratsastus 45 min >>
Maastoratsastus 1 h >>
Maastoratsastus 1,5 h >>
Minivaellus 2 h >>
Rohkeusratsastus >>
Ihana Hevoshetki Kahdelle >>
Lasten FARMISYNTTÄRIT >>
Hevoskaveri -toiminta >>
Alkeisratsastustunnit kentällä (talvi) >>
Rekiajelutus tilalla >>
Tutustu hevosiin tästä >>

Maastoratsastus 45 min

30 € /hlö

(sis. alv 10%)

Talutusmaastoratsastus sopii kouluikäisille lapsille. Osallistua voi myös talutettavan lisäksi kokeneempi ratsastaja ilman talutusta, mutta askellaji retkellä on käynti. Osallistujia tulee olla vähintään kaksi henkilöä.

Osallistujamäärä: Max. 4 hlö

Kesto: 45 min

Saatavuus: Ympäri vuoden

Ennakkovaatimukset: *

Hevoset tallin puolesta varustettuina: Kyllä. Lue lisää >>

Rajoitukset: Huomioithan lapsen iän, jotta hän jaksaa ratsastaa 45 minuuttia, tyypillisesti n. 6 v. Säävaraus, emme liiku myrskyllä/ukkosella. Pakkasraja -20 C, helleraja +25 C tilalla mitattuna.

Varaa tästä!
Osta lahjakortti

Maastoratsastus 1 h

35 €

/hlö, 2-4 hengen retki

60 €

1 hengen retki
(sis. alv 10%)

Vain sinulle ja kaverillesi, lapsellesi tai sielunkumppanillesi suotu kahdenkeskeinen maastoratsastus ohjattuna! Maastot ovat hiljaisia polkuja, metsäautoteitä ja kauniita kyläteitä joissa luonto näyttää parastaan. Valitsen reitit, askellajit ja hevoset ratsastajien kokemuksen mukaan. Huomioithan, että suomenhevosen liikkeet ovat suuremmat ja vauhti kovempaa kuin islanninhevosilla. Huom! Voidaan toteuttaa myös talutuksella, jolloin aiempaa ratsastuskokemusta ei tarvita ja osallistujia voi olla 4 hlöä. 

Osallistujamäärä: 1-3 hlö (tai 4 hlöä talutuksella)

Kesto: 1 h

Saatavuus: Ympäri vuoden

Ennakkovaatimukset: * / ** / ***  Käyntimaasto talutuksella sopii myös kokemattomille. Osallistuvan lapsen suositeltu ikä vähintään 11 v. (Katso myös Ihana Hevoshetki Kahdelle)

Hevoset tallin puolesta varustettuina: Kyllä. Lue lisää >>

Varaa tästä!
Osta lahjakortti

Maastoratsastus 1,5 h

45 €

/hlö, 2-3 hengen retki

80 €

1 hengen retki
(sis. alv 10%)

Vain sinulle ja kaverillesi, lapsellesi tai sielunkumppanillesi suotu kahdenkeskeinen maastoratsastus ohjattuna! Maastot ovat hiljaisia polkuja, metsäautoteitä ja kauniita kyläteitä joissa luonto näyttää parastaan. Valitsen reitit ja hevoset ratsastajien kokemuksen mukaan. Huomioithan, että suomenhevosen liikkeet ovat suuremmat ja vauhti kovempaa kuin islanninhevosilla.

Osallistujamäärä: 1-3 hlö

Kesto: 1,5 h

Saatavuus: Ympäri vuoden.

Ennakkovaatimukset: ** tai *** Hevosen riittävä hallinta kaikissa askellajeissa ja yllättävissä tilanteissa. Vauhti valitaan porukan kokemattomimman/eniten jännittävän mukaan.

Hevoset tallin puolesta varustettuina: Kyllä. Lue lisää >>

Varaa tästä! Osta lahjakortti

Minivaellus suomenhevosella 2 h

60 €

/hlö, 2-3 hengen retki
(sis. alv 10%)

Vain sinulle ja kaverillesi, lapsellesi tai sielunkumppanillesi suotu kahdenkeskeinen minivaellus ohjattuna! Maastot ovat hiljaisia polkuja, metsäautoteitä ja kauniita kyläteitä joissa luonto näyttää parastaan. Valitsen reitit ja hevoset ratsastajien kokemuksen mukaan. Pääaskelajeina käynti ja ravi, mutta reippaat laukkapätkätkin kuuluvat tietenkin reissuun.

Osallistujamäärä: 2-3 hlö

Kesto: 2 h

Saatavuus: Ympäri vuoden. Huom! Kelirikkoaikana (yleensä Huhtikuu) järjestetään vain käyntivaelluksena turvallisuussyistä.

Ennakkovaatimukset: *** Hevosen hallinta maasto-olosuhteissa kaikissa askellajeissa ja yllättävissä tilanteissa. Huomioithan, että suomenhevosen liikkeet ovat suuremmat ja vauhti kovempaa kuin islanninhevosilla. Lapsen alaikäraja 13 vuotta.

Hevoset tallin puolesta varustettuina: Kyllä. Lue lisää >>

Varaa tästä!
Osta lahjakortti
Palaa alkuun

Rohkeusratsastus yhdelle

65 €

/1 hlö
(sis. alv 24%)

Ihailetko uljaita hevosia, mutta suuri koko hirvittää? Ehkä joku aiemmin tapahtunut sattumus pyörii takaraivossa ja pelkäät hevosia? Vai onko entiselle tuntiratsastajalle tapahtunut elämä ja edellisestä ratsastustunnista on..öö.. 15 vuotta? Kauemmin? Kynnys lähteä isolle tallille tuntuu liian korkealta?

Nyt on elämäsi tilaisuus ottaa hevoseen kontakti uudestaan ja siinä sivussa saada voittajafiilis! Meidän maailman lutuisin Selma on valmiina vastaanottamaan sinut lempeästi ja hellyyttävästi. Selkään ei ole pakko edes mennä, minulla on kyllä mielessä muitakin tapoja tehdä tuttavuutta kuvan kauniin suomenhevosen kanssa! Lopuksi nautimme kupin kuumaa tai kylmää tapahtuman kunniaksi. Tämä sopii myös täydellisesti lahjaksi jolle kulle rakkaallesi!

Osallistujamäärä: 1 aikuinen (+ avec henkiseksi tueksi kävellen jos tarvis)

Kesto: 1,5 h (1 hlö)

Saatavuus: Ympäri vuoden

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta.

Hevoset tallin puolesta varustettuina: Ei. Ohjattu varustaminen yhdessä.

Rajoitukset: Ei sovi vaikeasti liikuntarajoitteiselle. Säävaraus, myrskyllä/ukkosella ei lähdetä. Pakkasraja -23 C tilalla mitattuna.

Varaa tästä!
Osta lahjakortti

Rohkeusratsastus + Selkä-hartiaturvehoito

110 €

Erikseen ostettuna 120 €
(sis. alv 24%)

Hevosystävän haaveet käyvät toteen tässä kokonaisvaltaisessa hemmottelussa. Ensin ystävystytään suloisen suomenhevosen kanssa ja käydään talutusratsastuslenkki metsätiellä. Hevosen käyntiaskeleet antavat ristiselälle jo hyvää lämmittelyä ja vetreyttä ennen hoitoa. Ratsastuksen jälkeen nautitaan tunnelmallisessa tallituvassa kuppi kuumaa tai kylmää ja lähdetään hoitolaan nauttimaan ihanasta turvehoidosta.

Henkilömäärä: 1 hlö

Varaa tästä!
Palaa alkuun

Ihana Hevoshetki Kahdelle

105 €

/perheyksikkö
(sis. alv 24%)

Luvassa on rentoa laatuaikaa teille kahdelle parin tunnin ajaksi ihanien hevosten kanssa. Tutustumme hevosiin ja opettelemme pukemaan niille varusteet oikein. Sitten käymme ratsastamassa talutuksessa kauniilla metsätiellä pienen lenkin. Nämä hevoshetket sopivat siis myös aloittelijoille! Sopii myös kokemattomille aikuisille ja 6 vuotta täyttäneille lapsille.

Osallistujamäärä: Max 2 ratsastajaa. Lisäratsastaja + 25 €

Kesto: 2 h

Hevoset tallin puolesta varustettuina: Ei. Ohjattu varustaminen yhdessä.

Saatavuus: Ympäri vuoden.

Varaa tästä! Osta lahjakortti Palaa alkuun

Lasten farmisynttärit

115 €

(sis. alv 24%)

Vaihtoehtona iänkaikkiselle synttärisiivoukselle tarjoamme lasten synttärit ohjelmineen täällä hevostilallamme, järven rannalla. Pääset helpommalla!

Ohjelmassa on satupolku, aarteenmetsästys, hevosenkengän heittokilpailut, heppojen rapsuttelua/harjausta, talutusratsastusta, hengailua ja luonnonihmeitä.

Mahdollisuus tilata 28 € lisähinnasta valmiina kakku ja leivonnaiset paikan päälle. Tietenkin voit tuoda myös omat tarjoilut. Pöytä katetaan rantamaisemaan katon alle.

Osallistujamäärä: Max. 6 lasta

Kesto: 2 h

Saatavuus: Toukokuu – syyskuu.

Ennakkovaatimukset: Omat aikuiset ottavat vastuun lapsista.

Varaus ja peruutusehdot: Varattava vähintään 7 vrk ennen synttäripäivää ja peruttava viimeistään 2 vrk ennen.

Varaa tästä!

Alkeisratsastustunnit

Ratsastus on jännittävä yhdistelmä oman kehon hallintaa, sekä suuren eläimen lukutaitoa! Opetan ratsastuksen alkeita sekä aikuisille, että lapsille keskittyen tasaisen ohjastuntuman oppimiseen sekä vakaaseen, hevosen ja ratsastajan selkää säästävän istunnan hallitsemiseen. Lisäksi tunneilla tehdään hevosen hallintaan tähtääviä, yksinkertaisia perusharjoituksia edeten jokaisen ratsastajan taitojen ja kehityksen mukaan. Tarvittaessa talutus järjestetään.

Hevonen laitetaan tallin puolesta valmiiksi ratsastustunnille, mutta on hyvä tulla paikalle viimeistään 15 min ennen tunnin alkua, mikäli tarvitsee lainata varusteita ja jotta ennätetään säätää jalustimet jne. Mikäli hevonen ei jatka tunnin jälkeen seuraavalle, ratsastaja hoitaa siltä varusteet pois ja loimittaa ohjatusti. Tähän on myös hyvä varata aikaa tunnin jälkeen 15-20 min.

Saatavuus: Ei saatavilla

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta. Tallilta lainattavissa muutamia kypäröitä ja turvaliivejä.

Hevoset tallin puolesta varustettuina: Kyllä. Lue lisää >>

Rajoitukset: Säävaraus, pakkasraja lapsilla -15 C, aikuisilla -23 C, tilalla mitattuna.


LASTEN alkeisratsastustunti ryhmässä

30 € /hlö

(sis. alv 10%)

Osallistujamäärä: 2-3 lasta

Kesto: 45 min

Varaa tästä!

AIKUISTEN alkeisratsastustunti ryhmässä

35 € /hlö

(sis. alv 10%)

Osallistuja määrä: 2-3 hlö

Kesto: 60 min

Varaa tästä!
Katso Hopotissa >>
AIKUISTEN (alkeis)yksilötunti

55 € /hlö

(sis. alv 10%)

Osallistuja määrä: 1 hlö

Kesto: 45 min

Varaa tästä!

Rekiretki tilalla

100 €

(sis. alv 24%)

Setolkkakellon kilkatusta pääsee kuulemaan koko lumisen ajan (yleensä joulukuu-maaliskuu). Rekeen mahtuu mukavasti kolme aikuista tai kaksi aikuista ja kaksi lasta, pienimpiä lapsia mahtuu syliin tietenkin enemmän. Aina on mahdollisuus päästä osallistumaan valjastamiseen ja hevosen harjaamiseen. Olisko hauskaa testata vieläkö ukilta tai mummolta sujuu valjastaminen? Rekiretkelle lähdemme Iloluontosen omasta pihasta. Hintaan kuuluu myös tunnelmallisessa tallituvassa tarjolla oleva lämmin juoma (kahvi/tee/glögi) ja pientä purtavaa.

Osallistujamäärä: 1-3 aikuista, lapsia mahtuu syliin.

Kesto: 1 h

Saatavuus: Joulu-maaliskuu lumitilanteen mukaan

Rajoitukset: Vaikeasti liikuntaesteisen voi olla hankala mennä matalaan rekeen ja nousta sieltä ylös. Kuskin penkille mahtuu 1 henkilö ohjastajan lisäksi. Sää- ja lumivaraus. Pakkasraja -20 C tilalla mitattuna.

Varaukset viimeistään: 7 vrk ennen.

Peruutukset viimeistään: 2 vrk ennen sovittua aikaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme 50%.

Lisäpalvelut: Makkaranpaisto. Nuotio 20 €, makkarat 1,50 € /kpl

Huom! Emme tarjoa toistaiseksi rekiajelutusta tai talutusratsastusta tilan ulkopuolisissa tapahtumissa.
Varaa tästä!
Osta lahjakortti

  Tutustu hevosiin tästä >>
  Palaa alkuun Takaisin Etusivulle

  Iloluontonen T:mi /Maiju Okkonen

  Puhelin: 040 744 17 92

  Sähköposti: maiju@iloluontonen.fi

  Osoite: Pyöreisentie 77, 72710 Vaaraslahti