Ratsastus

Ratsastusta luonnonhelmassa

Tilallamme Pyöreisellä tarjoamme ohjattua maastoratsastusta, talutusratsastusta ja talvisin alkeisratsastustunteja kentällä pienryhmissä kolmella hevosellamme.

 

Rohkeusratsastus

Ihailetko uljaita hevosia, mutta suuri koko hirvittää? Ehkä joku aiemmin tapahtunut sattumus pyörii takaraivossa ja pelkäät hevosia? Vai onko entiselle tuntiratsastajalle tapahtunut elämä ja edellisestä ratsastustunnista on..öö.. 15 vuotta? Kauemmin? Kynnys lähteä isolle tallille tuntuu liian korkealta?

Nyt on elämäsi tilaisuus ottaa hevoseen kontakti uudestaan ja siinä sivussa saada voittajafiilis! Meidän maailman lutuisin Selma on valmiina vastaanottamaan sinut lempeästi ja hellyyttävästi. Selkään ei ole pakko edes mennä, minulla on kyllä mielessä muitakin tapoja tehdä tuttavuutta kuvan kauniin suomenhevosen kanssa! Lopuksi nautimme kupin kuumaa tai kylmää tapahtuman kunniaksi. Tämä sopii myös täydellisesti lahjaksi jolle kulle rakkaallesi!

Kesto: 1 h

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta

Varusteet: Talliolosuhteisiin sopiva vaatetus ja nilkkaa tukevat, kannalliset, mieluiten nauhattomat kengät (esim. kumisaappaat), kypäröitä lainattavissa

Osallistujamäärä: 1 aikuinen (+ avec henkiseksi tueksi jos tarvis)

Hinta: 45 € (sis. Alv 10%) ja mikäli avec haluaa myös ratsastaa (ilman talutusta) + 10 € (sis. Alv 10%)

 

 

Yksityinen maastoratsastus

Vain sinulle ja kaverillesi tai sielunkumppanillesi suotu kahdenkeskeinen maastoratsastus ohjattuna! Maastot ovat hiljaisia polkuja, metsäautoteitä ja kauniita kyläteitä joissa luonto näyttää parastaan. Valitsen reitit ja hevoset ratsastajien kokemuksen mukaan. Käyntimaastoon voi lähteä vasta hiljattain harrastuksen aloittanutkin, kaikkia askellajeja mennään vain kokeneessa porukassa.

Kesto: 1,5 h

Ennakkovaatimukset: Hevosen hallinta kaikissa askellajeissa ja äkillisissä tilanteissa.

Varusteet: Vartalonmyötäiset liukumatonta kangasta olevat housut ja nilkkaa tukevat, kannalliset kengät, hansikkaat ja hihallinen yläosa. Suosittelen turvaliivin käyttöä. Kypäröitä löytyy lainaan!

Osallistujamäärä: minimi 2 aikuista

Hinta: 50 € /hlö (sis. Alv 10%)

 

Talutusratsastus

Talutusratsastusta omalla tilalla on tarjolla tilauksesta kolmella hevosella yhtäaikaa.

Kesto 20 min

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta

Varusteet: Liukumattomat housut ja hihallinen paita, nilkkaa tukevat, kannalliset kengät (esim. kumpparit)

Osallistujamäärä: minimi 3 hlö HUOM! Hinta koskee kaikenikäisiä!

Hinta: 15 € /hlö (sis. Alv 10%)

 

 

Vanhempi-lapsi Hevoshetki

Luvassa on perheen laatuaikaa parin tunnin ajaksi ihanien hevosten kanssa. Tervetulleita ovat tietenkin myös mummit, ukit, kummit, serkut ja kaverit. Tutustumme hevosiin ja opettelemme pukemaan niille varusteet oikein. Sitten käymme ratsastamassa talutuksessa kauniilla metsätiellä pienen lenkin. Nämä hevoshetket sopivat siis myös aloittelijoille! Yksi perheyksikkö tarkoittaa yhtä aikuista ja yhtä tai kahta 6 v. täyttänyttä lasta. Perheyksiköitä on oltava koossa ainakin kaksi, että ohjelma järjestyy, joten kannattaa kysyä tuttavaperhe mukaan tai tiedustella joko meillä on suunnitteilla ryhmää lähiaikoina. Suunnitteilla olevat ryhmät ilmoitetaan Kurssit ja leirit -sivulla.

Kesto: 2 h

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta

Varusteet: Talliolosuhteisiin sopiva vaatetus ja nilkkaa tukevat, kannalliset, mieluiten nauhattomat kengät (esim. kumisaappaat). Kypäröitä lainattavissa.

Osallistujamäärä: väh. 2 perheyksikköä, max. 3 perheyksikköä

Hinta: 50 € /perheyksikkö (aikuinen + 1-2 lasta), sis. Alv 24%

 

Hevosen itsenäinen vuokraaminen

Tilallamme on mahdollista vuokrata itsenäiseen ratsastukseen hevonen seuraavilla ehdoilla:

  • Ratsastustaito ja -kokemus vahvaa (myös maastossa ja yllättävissä tilanteissa).
  • Ikää vuokraajalla vähintään 16 -vuotta, poikkeuksena esim. äiti-tytär -yhdistelmä, jossa aikuisella vahva kokemus ja taito.

Ennen vuokraussopimuksen tekemistä, käydään 2-3 maksullista kokeilukertaa. Vuokraussopimus tehdään aina kirjallisena.

Hinnat kuukaudessa (sis. alv 10 % ):
1 x viikossa = 4 x kk 50 €
2 x viikossa = 8 x kk 100 €
3 x viikossa = 12 x kk 150 €

 

 

Rekiajelutus tilalla

Setolkkakellon kilkatusta pääsee kuulemaan koko lumisen ajan (yleensä joulukuu-huhtikuu). Rekeen mahtuu mukavasti kolme aikuista tai kaksi aikuista ja kaksi lasta, pienimpiä lapsia mahtuu syliin tietenkin enemmän. Aina on mahdollisuus päästä osallistumaan valjastamiseen ja hevosen harjaamiseen. Olisko hauskaa testata vieläkö ukilta tai mummolta sujuu valjastaminen? Rekiretkelle lähdemme Iloluontosen omasta pihasta. Hintaan kuuluu myös tallihuoneessa tarjolla oleva lämmin juoma (kahvi/tee/glögi) ja pientä purtavaa.

Kesto: 1 h

Osallistujamäärä: 1-4

Hinta: 90 € /reki (sis. alv 24%)

 

Huom! Emme tarjoa toistaiseksi rekiajelutusta tai talutusratsastusta tilan ulkopuolisissa tapahtumissa.

 

Ota yhteyttä!

 

 

Iloluontonen T:mi /Maiju Okkonen

Puhelin: 040 744 17 92

Sähköposti: maiju@iloluontonen.fi

Osoite: Pyöreisentie 77, 72710 Vaaraslahti