Turvehoidot – Tehokas apu moneen vaivaan!

posted in: Turve 0

Turvehoitoja tekevät mm. koulutetut turvehoitajat, ammattihierojat, kosmetologit ja muut hyvinvointialan ammattilaiset. Eikä ihme, sillä kotimainen turve, oikeassa koostumuksessa, on vailla vertaansa oleva hoitomuoto iho- ja lihasongelmiin. Turvehoidot ovat helliä, mutta tehokkaita ja oikotie ihanaan hemmotteluhetkeen, kun kaipaat lämpöä ja rentoutta.

 

Turvehoidot meillä

Minä olen turvehoitajan koulutukseni saanut LehtoPeat Oy:ltä ja sieltä tulee myös käyttämäni hoitoturve. Tekemäni turvehoito on esimerkiksi selkä-hartia -alueelle (kesto n. 60 min) seuraavanlainen:

  • Käyt makaamaan vatsallesi hoitopöydälle, saat peitteen jaloillesi
  • Levitän +40 asteiseksi lämmitetyn, silkkimäisen turpeen koko selällesi ja hartioillesi
  • Peitän turpeen kelmulla ja nostan harteillesi, selällesi ja pakaroillesi lämpöpakkaukset, joiden sisällä on turvetta. pakkaukset ovat +40 asteisia.
  • Laitan jaloillesi pyyhkeet ja pyyhkeiden päälle samanlaiset lämpöpakkaukset hoitamaan jalkojasi.
  • Teen sinulle turpeen vaikutusaikana rentouttavan päähieronnan ja hieron myös kädet sekä jalat. Hieronnan jälkeen nostan lämpöpakkaukset takaisin jaloillesi.
  • Nostan pois selältä ja pakaroilta lämpöpakkaukset, poistan kelmun ja suurimman osan turpeesta.
  • Lisään jäljelle jääneeseen turpeeseen hieman öljyä ja teen selkä-hartia -alueellesi imukuppihieronnan.
  • Poistan loputkin turvejäämät lämpimällä pyyhkeellä.
  • Lisään öljyä ja hieron selkäsi sekä hartiasi Aaltosen tekniikalla.
  • Tämän jälkeen poistan lämpöpakkaukset jaloiltasi, pyyhin ylimääräiset öljyt pois ja tarjoan juotavaa hoidon päätteeksi.

 

Mitä turve on?

Turve muodostuu soilla sammalten ja sarakasvien maatuessa. Kasvit maatuvat noin 1 mm vuodessa ja näin ollen hoitoturpeena käytettävä, lähes täysin maatunut turve on jo tuhansia vuosia vanhaa. Meillä käytettävä hoitoturve on 100% luonnontuote suoraan Ähtäristä, Lehtosuolta.

Turpeen maatumisaste on hoitokäytössä oleellinen asia ja se arvioidaan asteikolla 1-10. Hoitokäytössä maatumisaste on oltava minimissään 6 ja 8 on ideaali. Ähtärin turve on juuri ideaalia. Ennen turpeen päätymistä asiakkaan iholle, se tutkitaan Geologian laitoksella perinpohjaisesti. Turpeesta analysoidaan laboratoriossa mm. maatumisaste, vesipitoisuus, happamuus, lämpökapasiteetti ja alkuaineet. Hoitoturpeen pH arvo vaihtelee 3,5-7 välillä. Lämpökapasiteetti on hyvä, kun turve alkaa jäähtyä vasta 20 min kuluttua lämmityksestä (+40-45 astetta).

Turpeelle tehdään myös karakterisointi, jolloin saadaan selville bioaktiivisten ainesosien määrä. Näitä ovat hoitoturpeen tärkeät ainesosat eli humus- ja fulvohapot sekä humiinit. Tottakai turpeen puhtaus varmistetaan myös hygieniatesteillä ja alkuaineanalyysissä määritetään turpeesta yli 30 alkuainetta. Näin varmistetaan ettei siinä ole esimerkiksi terveydelle haitallisia raskasmetalleja, mutta myös hyvää tekevien mineraalien määrät saadaan selville.

 

Mihin turve auttaa?

Turvehoidot vähentävät mm. reumaattisia särkyjä, rasitusvammoja, vaihdevuosivaivoja, selluliittiä, iho-ongelmia (mm. atooppinen ihottuma, psoriasis, akne). Turvehoito vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja turpeeseen sitoutuu kuona-aineita hoidon aikana. Tästä syystä iholla ollutta turvetta ei todellakaan käytetä enää uudestaan. Lämpö ja turpeen vaikuttavat aineet rentouttavat jo itsessään lihasjumeja ja hierontaan yhdistettynä päästään näin käsittelemään lihaksia entistä tehokkaammin.

Hoitomuotoja, joita turpeella voi tehdä ovat mm. kokovartalo hoito, turvesauna, paikallishoidot kuten selkä-hartia -haude, kasvonaamio, jalkahoito, käsihoito ja hiuspohjan hoito. Tarkista meillä tarjolla olevat hoidot tästä.

 

Varoitus!

Kokovartalohoito tai turvesauna ei sovellu sydänsairaille, syöpää sairastaville eikä raskaana oleville, sillä se on hyvin voimakkaasti verenkiertoa ja aineenvaihduntaa vilkastuttava hoitomuoto. Tähän kuuluu siis turvehoidot, joissa asiakas peitetään turpeella kokonaan, edestä ja takaa, kasvoista varpaisiin. Paikallishoidot vain selkään, käsiin, jalkoihin tai kasvoihin soveltuvat kyllä.

Turpeessa on myös maatuneita havupuunosia ja pihkaa, joten pahasti hartsiallergisille turvehoidot voivat aiheuttaa iho-oireita, eikä niitä suositella.

 

Tervetuloa kokeilemaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *