Villiyrttien ja sienien mielenkiintoinen maailma imaisee usein mukaansa ja mikäpäs sen järkevämpää. Kyllähän Suomen puhtaan luonnon antimista kannattaa ehdottomasti hyödyntää muutkin kuin sienet ja marjat. Tietenkin myös villiyrtit! Autan mielelläni sinua alkuun tai syventämään jo opittua. Syksyllä vedetään kumpparit jalkaan ja lähdetään ihmettelemään kehnäsieniä, suppilovahveroita ja harmaakirjovahakkaita.

Toimin luonnontuoteneuvojana ympäri vuoden, joten minut voi pyytää kouluttamaan esimerkiksi ravintolaan, leipomoon tai tyhy-päiville. Talviaikaan kuivatut yrtit kulkevat kevyesti matkassa! Pyydä tarjous alareunasta löytyvällä kaavakkeella.

Kaikkiin luonnontuoteneuvontapalveluihin pätee seuraavat.

Ennakovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta

Varaukset viimeistään: 6 h aiemmin, kurssit 5 vrk aiemmin.

Peruutukset viimeistään: 1 vrk ennen sovittua aikaa. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutamme 50%.

Kesäpäivän Villiyrttihupsaus

Villiyrttioppia ja yrttinen jalkakylpy

40 € /hlö 

(sis. alv 24%)

Tervetuloa tunnistamaan villiyrttejä ja oppimaan niiden käytöstä niin keittiössä kuin kylvyssä. Loppuhuipennukseksi tehdään kerätyistä villiyrteistä ihana kukkainen jalkakylpy ja maistellaan erilaisia villiyrttijuomia järvimaisemassa!   Kaikki osallistujat saavat myös sähköistä materiaalia yrteistä sähköpostiinsa.

Saatavuus: 15.5.-31.8. Lämpimänä keväänä/syksynä ohjelma voi onnistua myös tämän ajan ulkopuolella.

Osallistujamäärä: minimi 3 aikuista, ryhmille hinta edullisempi (testaa kalenterilla).

Kesto: 2 h

Varusteet: Ota mukaasi oma pyyhe ja halutessasi keruukoppa yrteille.

Etäkoulutus Vauhtistartti Villiyrttien maailmaan

300 € /ryhmä

(sis. alv 24%)

Innostava alkeiskurssi helpoilla villiyrteillä, joilla ei ole myrkyllisiä näköislajeja ja jotka on helppo tunnistaa. Kerää ryhmä valmiiksi mistä päin Suomea tahansa ja pidetään kurssi etäyhteyksien päässä, esimerkiksi Teams -palaverinä! Kurssin hintaan kuuluu kattava pdf -paketti, jossa on myös ihania reseptejä.

Saatavuus: Ympäri vuoden

Osallistujamäärä: Max. 40 (kysy tarjous isommalle ryhmälle)

Kesto: 2 h

Hevosen Villiyrtit -kurssi

40 € /hlö

(sis. alv 24%)

Hevosen Villiyrtit -kurssilla kerron miten hevoselle tehdään kutinaa helpottava kesäöljy talliympäristöstäkin löytyvistä luonnonkasveista (villiyrteistä). Lisäksi kerron mitä kasveja voi kerätä talven varalle talteen hoitamaan hevosta myös sisäisesti. Liikun kurssittamassa Itä-Suomen alueella. Jos saatte tallillenne vähintään 6 hengen ryhmän kiinnostuneita, tulen mielelläni kurssittamaan. Kurkkaa ennen varaamista löytyykö Kurssit ja leirit -sivultani läheltäsi jo toteutuva kurssi. Tottakai kurssitan täällä omilla villiyrttiniityillä läpi kesän!

Saatavuus: kesä-elokuu

Osallistujamäärä: minimi täällä meillä 4 hlö, muualla n. 8 hlö

Kesto: 2 h

 

Iloluontonen T:mi /Maiju Okkonen

Puhelin: 040 744 17 92

Sähköposti: maiju@iloluontonen.fi

Osoite: Pyöreisentie 77, 72710 Vaaraslahti