Villiyrtit

Villiyrttien mielenkiintoinen maailma imaisee usein mukaansa ja mikäpäs sen järkevämpää. Kyllähän puhtaan Suomen luonnon antimista kannattaa ehdottomasti hyödyntää muukin kuin sienet ja marjat. Tietenkin myös villiyrtit! Autan mielelläni sinua alkuun tai syventämään jo opittua. Syksyllä vedetään kumpparit jalkaan ja lähdetään ihmettelemään kehnäsieniä, suppilovahveroita ja harmaakirjovahakkaita.

Toimin luonnontuoteneuvojana ympäri vuoden, joten minut voi pyytää kouluttamaan esimerkiksi ravintolaan, leipomoon tai tyhy-päiville. Talviaikaan kuivatut yrtit kulkevat kevyesti matkassa! Pyydä tarjous alareunasta löytyvällä kaavakkeella.

 

Villiyrttikartoitus omalla pihallasi (toukokuu – elokuu)

Haluatko tietää onko kukkapenkkisi rikkaruohot sittenkin superfoodia? Tulen luoksesi kotipihaan, mökille tai kesäasunnolle tekemään tunnin kestävän villiyrttikartoituksen ja kerron sinulle samalla pihassasi viihtyvien yrttien käyttömahdollisuuksista niin huipputerveellisenä ruoka-aineena kuin ihonhoidossakin.

Kesto: 1 h

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta

Varusteet: Muistiinpanovälineet

Osallistujamäärä: Ei rajattu

Hinta: 55 € (sis. Alv 24%)

 

Ystävien Villiyrttihupsaus (toukokuu-elokuu)

No mutta! Ystäviä tai sukua tulossa ja olisi ihanaa tehdä jotain innostavaa yhdessä? Entäs siihen päälle rentouttava jalkakylpy tai pieni naposteltava omalta pihalta löytyvistä villiyrteistä? Tässäpä on kuin tilauksesta sopiva palvelu! Päätetään yhdessä varaushetkellä onko kyseessä jalkakylpy vai herkku. Kolmen tunnin ohjelmaan kuuluu ensin raaka-aineiden eli ”rikkaruohojen” metsästys pihamaalta, kukkapenkistä ja kasvimaalta, sitten valmistetaan hyvää oloa joko massuuun tai tassuun.

Kesto: 3 h

Ennakkovaatimukset: Ei tarvitse kokemusta

Varusteet: Muistiinpanovälineet, ennakkoon mahdollisesti sovittavat tarvikkeet (kylpyvadit/ruoka-ainekset)

Osallistujamäärä: minimi 5 aikuista

Hinta: 55 €/hlö (sis. Alv 24%)

 

Hevosen Villiyrtit -kurssitus (toukokuu-heinäkuu)

Hevosen Villiyrtit -kurssilla kerron miten hevoselle tehdään kutinaa helpottavan kesäöljy talliympäristöstäkin löytyvistä luonnonkasveista (villiyrteistä). Lisäksi kerron mitä kasveja voi kerätä talven varalle talteen hoitamaan hevosta myös sisäisesti. Liikun kurssittamassa Itä-Suomen alueella kasvukaudesta riippuen touko-syyskuussa. Jos saatte tallillenne vähintään 6 hengen ryhmän kiinnostuneita, tulen mielelläni kurssittamaan. Kurkkaa ennen varaamista löytyykö Kurssit ja leirit -sivultani läheltäsi jo toteutuva kurssi.

Kesto: 2 h

Hinta: Riippuu matkan pituudesta, n. 35-45 € /hlö (sis. Alv 24%)

 

Ota yhteyttä!

 

 

Iloluontonen T:mi /Maiju Okkonen

Puhelin: 040 744 17 92

Sähköposti: maiju@iloluontonen.fi

Osoite: Pyöreisentie 77, 72710 Vaaraslahti