Terveysmetsä on tarkoitettu juuri sinulle, joka haluat nauttia luonnon terveyttä edistävistä vaikutuksista ilman kiirettä.

”Tavallaan jotain ikiaikaista, mutta samalla jotain ihan uutta ja ainutlaatuista meille nykyihmisille. Retki oli rauhoittava, toisaalta liikuttava.”

Asiakaspalaute

Terveysmetsä-malli perustuu tutkittuun tietoon metsän hyvinvointivaikutuksista ja alunperin kehitetty ministeriöhankkeena Sipoossa. Retkien oleellista sisältöä on luonnon hyvinvointivaikutuksiin tutustuminen oman kehon ja mielen hyvinvointia lempeästi tutkaillen. Kuljemme kiireettä, pysähdymme luonnon äärelle kaikkia aistejamme hyödyntäen ja koemme luonnon hyvää tekevät vaikutukset sellaisenaan sekä luontoyhteyttä tukevien harjoitteiden avulla.

Luontosuhteen syveneminen on terveysmetsätoiminnan avainasia

Luonto on ollut miljoonia vuosia ihmisen lajityypillinen elinympäristö ja kaupungistuminen on verrattain nuori ilmiö. Kehomme, mielemme ja elimistömme ovat edelleen samat kuin metsästäjä-keräilijöiden. Siksi stressitasot laskevat metsässä ja sen vuoksi kaipaamme luontoon. Terveysmetsäretkillä opas lisää retkelle tulijan tietoisuutta luontoaltistuksen hyvistä vaikutuksista ja pyrkii ohjauksellaan vahvistamaan luonnon asemaa kaikkien henkilökohtaisen elämänhallinnan ja elämänilon lähteenä.

Iloluontosessa Terveysmetsäretkiin tuodaan aina mukaan myös suomenhevonen. Hevonen on osa ryhmää, sillä ei ratsasteta, mutta sitä voi jokainen halutessaan katsella, silittää tai taluttaa. Eläimen läsnäoleva, hetkessä elävä olemus rauhoittaa ja syventää luontosuhdetta entisestään.

”Hevonen oli tärkeä osa – luonto, metsä, hevonen (eläin) ja ihminen yhdessä. Hevosta on myös rauhoittava katsella ja koskettaa.”

Asiakaspalaute

Ohjeistus

Varusteet: Säänmukaiset vaatteet (sadeviittoja lainattavissa), kumisaappaat tai vaelluskengät, päähine (esim. tuubihuivi), istuinalusta, jos on, reppu.

Peruutukset: Viimeistään edellisenä päivänä (sairastapaukset). Samana päivänä tehdyistä peruutuksista laskutetaan 50 % hinnasta.

”Suosittelisin Terveysmetsäretkeä hyvin monenlaisille ihmisille. Luontoihmisille ja urbaaneille ihmisille. Kaukaa Suomeen tuleville ihmisille. Perheille. Ystäville. Työtiimeille.”

Asiakaspalaute