Täältä löydät Iloluontosen tulevat kurssit, leirit ja kerhot

Poimijakorttikoulutus 24.5.
Villiyrttikävely 8.6.
Hevosen Villiyrtit -kurssi 16.6.
4H:n päiväleirit lapsille kesä 2019

 

Poimijakorttikoulutus
Pe 24.5. 2019

55 € /hlö (+ keittolounas 8 €)

(sis. alv 24%)

Poimijakorttikoulutus on hyödyllinen sinulle kun haluat lisätienestiä kauppayrttien keruusta tai haluat käyttää myyntiin valmistamissasi elintarvikkeissa (leivonnaiset, salaatit, lämpimät ruuat) ihania ja superterveellisiä villiyrttejä. Poimijakorttikoulutus antaa sinulle varmuuden tunnistaa, käsitellä ja säilöä villiyrtit turvallisesti ja hygienisesti.

Päivä koostuu teoriaosuudesta, villiyrttien tunnistamisesta luonnossa ja poimijakorttitentistä. Tentittäviä kasveja voi olla maksimissaan neljä. Valitse näistä kauppayrteistä ne neljä, jotka haluat tenttiä:

Vuohenputki, voikukka, vadelma, siankärsämö, poimulehti, pihlaja, nokkonen, mänty, mesiangervo, maitohorsma, käenkaali, kuusi, koivu.

Koulutuksen päätteeksi saat todistuksen osaamisestasi.

Kouluttajana keruutuotevalvoja Toini Kumpulainen, apuohjaajana luonnontuoteneuvoja Maiju Okkonen /Iloluontonen.

Kesto: 6 h, klo 10.00-16.00

Ilmoittautumiset: 10.5. mennessä puhelimitse 040 744 1792 /Maiju tai sähköpostilla maiju@iloluontonen.fi

tai

Varaa paikkasi kätevästi tästä!
Palaa alkuun

 

Villiyrttikävely
La 8.6. 2019

18 € /hlö

(sis. alv 24%)

Villiyrttikävely tilamme runsailla niityillä on todella antoisa ja opettavainen kokemus. Autan sinua tunnistamaan tärkeimmät yrtit ja esittelen hyödynnettävien yrttien runsautta. Käydään läpi teoriassa yrttien käyttöä hivenaine- ja vitamiinipitoisena ravintona, ihoa hellivänä kosmetiikkana ja pieniin vaivoihin helpotusta tuovina rohtoina. Lopuksi maistetaan yrttiteetä. Alle 12 -vuotiaat lapset ilmaiseksi.

Kesto: 1 h, klo 12.00-13.00

Ilmoittautumiset: 3.6. mennessä, puhelimitse 04 744 1792 /Maiju

tai

Varaa paikkasi kätevästi tästä!
Palaa alkuun

 

Hevosen Villiyrtit -kurssi
Su 16.6. 2019

30 € /hlö

(sis. alv 24%)

Kurssilla opetellaan tuntemaan ihoa hoitavia luonnonkasveja, kerätään niitä ja valmistetaan kutinaa helpottava kesäöljy hevoselle. Lisäksi puhutaan talven varalle kerättävistä yrteistä ja niiden hyödyistä.

Kesto: 2 h, klo 12.00-14.00

Ilmoittautumiset: 11.6. mennessä, puhelimitse 040 744 1792 /Maiju

tai

Varaa paikkasi kätevästi tästä:

 

4H:n lasten päiväleirit
Ke 26.6. ja to 27.6. 2019 TÄYNNÄ!

Ma 15.7. ja ti 16.7. 2019

30 € /pv/jäsen, 40 € /pv/ei-jäsen

Leiri on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille. Ohjelmassa on kesäistä puuhailua hevosten kanssa, luontoretkeilyä, villiyrttioppia ja askartelua luonnonmateriaaleista. Omat eväät mukaan. Lapsi voi osallistua yhteen tai kahteen päivään, sisältö on eri molempina päivinä. Mukaan mahtuu 5 lasta per päivä.

Kesto: 4,5 h, klo 10.00-14.30

Ilmoittautumiset: 1.6. mennessä Pielaveden 4H:lle sähköpostilla pielavesi@4h.fi tai toimiston numeroon 040 326 7600.

 

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Kursseille ja tapahtumiin voi ilmoittautua sähköpostilla, facebook -viestillä, soittamalla tai tekstiviestillä/whatsappviestillä numeroon 040 744 1792 /Maiju. Mieluiten ilmoittaudutaan hyvissä ajoin, jotta selviää järjestyykö kurssi (usein tapahtumissa on minimiosallistujamäärä kulujen kattamiseksi), kuitenkin viimeistään 4 vrk ennen, jollei erillistä päivämäärää ole ilmoitettu viimeiseksi ilmoittautumispäiväksi. Viimehetken ilmoittautujia otetaan toki mukaan vaikka samana päivänä jos kurssi on jo järjestymässä ja mukaan mahtuu, mutta aina parempi mitä aiemmin kurssille ilmoittautuu.

Ilmoittautumiset ovat sitovia niin, että peruutukset voi tehdä maksutta 7 vrk ennen kurssin alkua. Tätä myöhemmin kurssimaksu maksetaan vaikka mukaan ei pääsisikään. Tämä siksi, että viimetingassa perujat aiheuttavat usein koko kurssin peruuntumisen, mikäli ilmoittautujia on kasassa vain minimimäärä ja ne jotka ovat järjestelleet omat menonsa kurssin takia, joutuvat pettymään peruuntuneen kurssin vuoksi. Myös yrittäjän viikkokohtaiset suunnitelmat on hankala pitää järjestyksessä jos kurssin kanssa vallitsee epätietoisuus osallistujamäärästä ja kurssin järjestymisestä viimeisiin tunteihin saakka. Tämä korostuu niillä kursseilla entisestään, jotka tehdään yhteistyössä toisen yrittäjän kanssa. Tästä syystä näissä yhteistyökursseissa voidaan kurssimaksu laskuttaa etukäteen ja se palautetaan vain 7 vrk ennen tehdyistä peruutuksista. Mikäli peruutus johtuu sairastumisesta, lääkärin/hoitajan todistuksella kurssimaksun saa takaisin myös alle 7 vrk kurssin alkamisesta tehdyn peruutuksesta.

Palaa alkuun Takaisin Etusivulle

 

Hevosen Villiyrtit -kurssilaisten palautteita:

”Hyvä kurssi, kirjoittaminen ja kerääminen tukee oppimista”

 

”Hyvä kurssi! Nythän näistä yrteistä/kasveista innostui ihan kunnolla!”

 

”Paljon sait mahdutettua pariin tuntiin. Tuli myös ruokinnasta kivasti juttua. Kiitoksia!”

 

Menneet tapahtumat:

 

Kärriajon alkeiskurssi la 11.5. 2019

Tervetuloa opettelemaan valjastuksen alkeet koppakärriajoa varten ja treenaamaan ajotaitoja pujotteluradan avulla!

3 h aikana käydään läpi valjaiden osat ja tarkoitukset, kieputellaan remmejä yllin kyllin ja hypätään kärryille kohtaamaan uusia seikkailuja.

Kurssille mahtuu vain 4 henkeä, joten ole nopea ja varaa paikkasi heti! Minimi ikäraja 12 v., yläikärajaa ei ole.

 

Hevosen rakenteen peruskurssi pe 26.4. 2019

Tiedätkö millainen on hyvärakenteinen hevonen? Ovatko käyrät kintereet, vennot vuohiset ja kantava lanne aivan hepreaa? Ei hätää! Tule oppimaan peruspalikat hevosen rakenteesta ja osaat jatkossa valita ostohevosen paremmin tai arvioida omaa ja kaverin hevosta ilman vaaleanpunaisia laseja.

Kaksituntisella kurssilla käydään läpi hevosen rakennetta kansantajuisesti päästä kavioihin ja opetellaan myös hevosen esittämistä näyttelyä tai jalostusarvostelua varten. Opetushevoset löytyvät tilalta.

 

Luokkivaljastuskurssi su 10.3. 2019

Tervetuloa Pohjois-Pielavedelle viettämään hilpeää talvipäivää luokkivaljastuksen ja rekiajon merkeissä!

Kurssi on kolmituntinen ja sinä aikana käymme läpi luokkivaljastuksen osien nimet ja tarkoitukset, opettelemme katsomaan länkien sopivuutta ja treenaamme itse valjastusta. Lisäksi opetellaan rekiajoa ja sivusta ohjastusta.

 

Luokkivaljastuskurssi su 20.1. 2019

Tervetuloa Pohjois-Pielavedelle viettämään hilpeää talvipäivää luokkivaljastuksen ja rekiajon merkeissä!

Kurssi on kolmituntinen ja sinä aikana käymme läpi luokkivaljastuksen osien nimet ja tarkoitukset, opettelemme katsomaan länkien sopivuutta ja treenaamme itse valjastusta. Lisäksi opetellaan rekiajoa ja sivusta ohjastusta.

 

Opastettu sieniretki su 23.9. klo 10.00 – 12.00

Iloluontosen pihasta starttaava sieniretki, jossa opetellaan tunnistamaan muutama varma ruokasieni. Ilmoittaudu pian tekstarilla/whatsappilla numeroon 0407441792 /Maiju

Hinta 15 € /hlö (sis. alv 24 %)

 

Hevosen rakenne -peruskurssi to 27.9. klo 17-19
Kärryttelyn Alkeiskurssi to 16.8.

 

Palaa alkuun Takaisin Etusivulle