Iloluontosen kurssit ja leirit löytyvät täältä. Kurssit sisältävät paljon tietoa aihepiiristään, pääosin villiyrteistä ja/tai hevosiin liittyvistä asioista. Lasten kursseilla opitaan hevosista ja luonnosta asioita leikin varjolla ja annetaan lasten oivaltaa itse. Kaikki kurssit vahvistavat luontosuhdetta, joka on meille ihmisille loppujen lopuksi hyvin tärkeää. Olemmehan kuitenkin luonnosta aikanaan lähteneitä ja vaistomme ovat edelleen niihin aikoihin muovautuneita. Ihminen voi paremmin kun luontosuhde on hyvä.

 

Iloittautuminen ja peruutusehdot

Kursseille ja tapahtumiin voi ilmoittautua sähköpostilla, facebook -viestillä, soittamalla tai tekstiviestillä/whatsappviestillä numeroon 040 744 1792 /Maiju. Mieluiten ilmoittaudutaan hyvissä ajoin, jotta selviää järjestyykö kurssi (usein tapahtumissa on minimiosallistujamäärä kulujen kattamiseksi), kuitenkin viimeistään 4 vrk ennen, jollei erillistä päivämäärää ole ilmoitettu viimeiseksi ilmoittautumispäiväksi. Viimehetken ilmoittautujia otetaan toki mukaan vaikka samana päivänä jos kurssi on jo järjestymässä ja mukaan mahtuu, mutta aina parempi mitä aiemmin kurssille ilmoittautuu.

Ilmoittautumiset ovat sitovia niin, että peruutukset voi tehdä maksutta 7 vrk ennen kurssin alkua. Tätä myöhemmin kurssimaksu maksetaan vaikka mukaan ei pääsisikään. Tämä siksi, että viimetingassa perujat aiheuttavat usein koko kurssin peruuntumisen, mikäli ilmoittautujia on kasassa vain minimimäärä ja ne jotka ovat järjestelleet omat menonsa kurssin takia, joutuvat pettymään peruuntuneen kurssin vuoksi. Myös yrittäjän viikkokohtaiset suunnitelmat ovat hankalat pitää järjestyksessä jos kurssin kanssa vallitsee epätietoisuus osallistujamäärästä ja kurssin järjestymisestä viimeisiin tunteihin saakka. Tämä korostuu niillä kursseilla entisestään, jotka tehdään yhteistyössä toisen yrittäjän kanssa. Tästä syystä näissä yhteistyökursseissa voidaan kurssimaksu laskuttaa etukäteen ja se palautetaan vain 7 vrk ennen tehdyistä peruutuksista. Mikäli peruutus johtuu sairastumisesta, lääkärin/hoitajan todistuksella kurssimaksun saa takaisin myös alle 7 vrk kurssin alkamisesta tehdyn peruutuksesta.

Hevosen Villiyrtit -kurssilaisten palautteita:

”Hyvä kurssi, kirjoittaminen ja kerääminen tukee oppimista”

 

”Hyvä kurssi! Nythän näistä yrteistä/kasveista innostui ihan kunnolla!”

 

”Paljon sait mahdutettua pariin tuntiin. Tuli myös ruokinnasta kivasti juttua. Kiitoksia!”

 

4H:n heppakerho kokoontuu joka toinen tiistai, alkaen 11.9. klo 17.00 – 18.30

Kerhossa opetellaan tärkeitä asioita hevosesta, sen käyttäytymisestä ja varusteista.

Hinta: 6 € /krt tai 30 € /syyskausi per lapsi.

Ilmoittautumiset 040 744 1792 /Maiju.

 

Opastettu sieniretki su 23.9. klo 10.00 – 12.00

Iloluontosen pihasta starttaava sieniretki, jossa opetellaan tunnistamaan muutama varma ruokasieni. Ilmoittaudu pian tekstarilla/whatsappilla numeroon 0407441792 /Maiju

Hinta 15 € /hlö (sis. alv 24 %)

 

Iloluontonen mukana Naisten illassa Pielavedellä Kahvikulmassa ma 24.9. klo 19 eteenpäin. Nähdään siellä!

 

Hevosen rakenne -peruskurssi to 27.9. klo 17-19

Tiedätkö millainen on hyvärakenteinen hevonen? Ovatko käyrät kintereet, vennot vuohiset ja kantava lanne aivan hepreaa? Ei hätää! Tule oppimaan peruspalikat hevosen rakenteesta ja osaat jatkossa valita ostohevosen paremmin tai arvioida omaa ja kaverin hevosta ilman vaaleanpunaisia laseja.

Kaksituntisella kurssilla käydään läpi hevosen rakennetta kansantajuisesti päästä kavioihin  ja opetellaan myös hevosen esittämistä näyttelyä tai jalostusarvostelua varten. Opetushevoset löytyvät tilalta.

Kurssin hinta on 25 € /hlö (sis. alv 24%)

Ilmoittautumiset tekstarilla/whatsappilla numeroon 0407441792 /Maiju

HUOM! Haluatko oppia tunnistamaan enemmän sieniä? Ilmoita innokkuutesi vaikka sähköpostilla maiju@iloluontonen.fi tai tekstari/whatsapp 0407441792, se ei sitouta sinua vielä mihinkään. Kunhan saadaan ryhmä kasaan, päätetään ajankohta sienikurssille, ryhmää on jo alustavasti kasassa!

 

 

 

Menneet tapahtumat:

 

Kärryttelyn Alkeiskurssi to 16.8.

Tervetuloa opettelemaan valjastuksen alkeet koppakärriajoa varten ja treenaamaan ajotaitoja pujotteluradan avulla!

3 h aikana käydään läpi valjaiden osat ja tarkoitukset, kieputellaan remmejä yllin kyllin ja hypätään kärryille kohtaamaan uusia seikkailuja.

Kurssille mahtuu vain 4 henkeä, joten ole nopea ja varaa paikkasi heti! Minimi ikäraja 12 v., yläikärajaa ei ole.

Klo 17.00-20.00, hinta on 45 € /hlö (sis. alv 24%)

Paikka: Iloluontosen omat tilat, Pyöreisentie 77, Vaaraslahti

Ilmoittautumiset, tekstarilla, whatsapp tai soittamalla p. 0407441792. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

 

Hevosen rakenne -peruskurssi la 18.8.

Tiedätkö millainen on hyvärakenteinen hevonen? Ovatko käyrät kintereet, vennot vuohiset ja kantava lanne aivan hepreaa? Ei hätää! Tule oppimaan peruspalikat hevosen rakenteesta ja osaat jatkossa valita ostohevosen paremmin tai arvioida omaa ja kaverin hevosta ilman ”vaaleanpunaisia laseja”.

Kaksituntisella kurssilla käydään läpi hevosen rakennetta kansantajuisesti päästä kavioihin ja opetellaan myös hevosen esittämistä näyttelyä tai jalostusarvostelua varten. Opetushevoset löytyvät tilalta.

Klo 13.00-15.00, hinta on 25 € /hlö (sis. alv 24%)

Paikka: Iloluontosen omat tilat, Pyöreisentie 77, Vaaraslahti

Ilmoittautumiset, tekstarilla, whatsapp tai soittamalla p. 0407441792. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Luokkivaljastuskurssi ke 22.8.

Tervetuloa oppimaan kuinka länget sovitetaan ja kuinka ”rekivaljastus” eli luokkivaljastus tehdään. Samalla valjastuksella voi myös esimerkiksi lanata ratsastuskenttää.

Kurssilla keskitytään enimmäkseen valjaisiin, osien nimiin ja tarkoituksiin. Mikäli aikaa jää, voidaan myös harjoitella sivusta ohjastamista.

Klo 17.00-19.00, hinta on 40 € /hlö (sis. alv 24%)

Paikka: Iloluontosen omat tilat, Pyöreisentie 77, Vaaraslahti

Ilmoittautumiset, tekstarilla, whatsapp tai soittamalla p. 0407441792. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Äiti-tytär Hevoshetki la 25.8.

Nyt on luvassa perheen laatuaikaa 2 h ajaksi ihanien hevosten parissa! Ja otsikosta huolimatta tervetulleita ovat äidin sijasta myös mummit, ukit ja isät sekä tyttären sijaan tai lisäksi tietenkin pojatkin pääsevät mukaan. Yksi perheyksikkö on 1 aikuinen + 1-2 lasta  Ryhmään mahtuu kolme perhettä.

Tutustumme hevosiin ja opettelemme pukemaan niille varusteet oikein. Sitten käymme ratsastamassa taluttajan kanssa kauniilla metsätiellä pienen lenkin. Sopii siis täysin aloittelijoillekin! Lasten alaikäraja on 6 vuotta.

Klo 13.00-15.00, hinta 50 € /perheyksikkö (2-3 hlö), sis. alv. 24%

Paikka: Iloluontosen omat tilat Pyöreisentie 77, Vaaraslahti

Ilmoittautumiset yv, tekstarilla tai soittamalla p. 0407441792. Lämpimästi tervetuloa mukaan!