Kuka, mitä ja ennen kaikkea miksi?

Olen uusioperheen äiti Maiju Okkonen, syntyjäni Joensuusta. Suomenhevoset ovat erityisen lähellä sydäntäni ja luonto on lapsesta asti ollut toinen kotini. Ensimmäisen oman suomenhevoseni, Kaurahatun, sain vastuulleni jo pian 20 vuotta sitten. Usein olen kuunnellut intuitiotani elämänvalinnoissani ja luottanut siihen, että asioilla on taipumus järjestyä. Tiedän silti turhankin hyvin mitä on burn out, olemattomiin murentunut itsetunto sekä keskivaikea masennus. Kiltit ja palveluhenkiset ihmiset joutuvat usein jyrätyksi.

Tiedän myös kuinka suuresti hevosen läsnäolo ja luontoympäristö näihin asioihin voivat tuoda helpotusta, ihan omakohtaisesti. Luottamuksen itseensä voi hyvinkin löytää uudelleen näistä asioista, varsinkin hyvän ohjaajan kanssa.

 

Ensimmäinen oma yritys

Iloluontonen on toiminimi, jonka perustin 14.5.2018 ja joka aloitti toimintansa virallisesti 1.6.2018. Iloluontonen on määränpää, jota kohti olen ehkä ajattelemattanikin valinnut elämänpolkuni. Se yhdistää kaikki koulutukseni ja tärkeät elämänvalintani. Olen koulutukseltani hevosmatkailuun erikoistunut luonto-ohjaaja, matkailupalvelutuotekehittäjä, tallimestari, luonnontuoteneuvoja, turvehoitaja ja terveysmetsäopas.

Rakkauteni sekä intohimoni luontoon ja hevosiin on se polttoaine, jolla olen syventänyt lapsena oppimiani tietoja ja taitoja. Luonto-ohjaajan opintojen aikana hakeuduin työssäoppimaan nurmeslaiseen luontomatkailuyritykseen nimeltä Äksyt Ämmät Oy ja jäin sinne myös palkkatöihin. Sain mahdollisuuden seurata sisäpiiristä huikeaa naisyrittäjävoimaa vuodet 2010-2016 ja opin valtavasti verkostoitumisesta, luontomatkailun mahdollisuuksista, ekologisuudesta ja kansainvälisistä asiakasryhmistä. Vuonna 2016 muutin perheeni kanssa Nurmeksesta Pielavedelle, järven rannassa sijaitsevalle pienelle maatilalle ja sain hevoseni taas omaan pihaan.

 

Kuinka tähän päädyttiin?

Työtilanteeni uudella paikkakunnalla vaihteli ja epävarmuus työpaikasta oli läsnä jatkuvasti. Kun sain vakituisempaa työtä R-kioskin myyjänä, tajusin pian burn outia lähennellessäni, että sellainen hetkinen työ sisätiloissa ei kerrassaan ole minua varten, niin paljon kuin asiakaspalvelua rakastankin. Virisi ajatus oman yrityksen perustamisesta ja huomasin tuolloin sopivasti Iisalmessa alkavan luonnontuoteneuvojan ammattitutkinnon.

Näin potentiaalia omassa pihapiirissäni luontomatkailuun, luonto- ja eläinavusteiseen hyvinvointiin sekä kurssituksiin luonnontuotteista ja hevosista. Vuoden kestävässä koulutuksessa pääsin hiomaan yritykseni liikeideaa ja -toimintasuunnitelmaa. Kun koulu päättyi toukokuussa 2018, hyppäsin yrittäjäksi. Nyt oli se oikea hetki kokeilla kantavatko siipeni.

 

Iloluontonen eikä Iloluontoinen?

Nimenä Iloluontonen oli aika helppo ja nopea valinta yritykselleni ja kaikki ovat tähän saakka tuumanneet, että nimi kuvastaa minua täydellisesti. Olenhan iloinen, puhelias ja huppana pohjoiskarjalainen sielultani ja sydämeltäni! Halusin myös LUONTO -sanan yrityksen nimeen, siksi Iloluontonen on puhekielellä kirjoitettu ja siitä puuttuu se oikeaoppinen i.

Intohimonani ja tavoitteenani on siis tuottaa vastuullisesti ja ammattitaidolla arkeesi iloa, hyvinvointia ja jaksamista. Suunnittelen luonto-ohjelmapalvelut myös henkisen hyvinvoinnin näkökulmasta. GreenCare -toiminta on tärkeä osa yritystäni ja nimenomaan elvyttävä ja ennaltaehkäisevä LuontoVoima. GreenCare on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää toimintaa, jolla edistetään ihmisen hyvinvointia ja elämänlaatua (määritelmä: GreenCare Finland ry).

 

Lähetkö miun mukkaan?

Blogissani annan vinkkejä luonnontuotteiden monipuoliseen käyttöön ja kerron palveluistani sekä periaatteistani tarkemmin, joten kannattaa lukea! Mikäli koet, että Iloluontonen on todellakin sinun juttusi, niin tilaa ihmeessä uutiskirje! En täytä sähköpostilaatikkoasi turhaan, vaan vinkkaan kun uusi blogiteksti on julkaistu, tiedossa on uusi inspiroiva kurssi tai palvelutarjontaamme on tulossa jotakin uutta ja ihanaa. Voit myös halutessasi katkaista uutiskirjeiden tulemisen todella helposti milloin vain.

Tutustu Iloluontosen vastuullisiin valintoihin ja laadun kehittämiseen sivulla Laatu ja vastuullisuus.

Tervetuloa mukaan seikkailuuni!