Sydämellisesti tervetuloa viettämään voimaannuttavaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointiviikonloppua Pohjois-Savoon, Iisalmeen!

Haapaniemen Matkailu tarjoaa retriitille sykähdyttävät puitteet rauhallisessa maalaismiljöössä kauniin Haapajärven rannalla. Iisalmeen pääsee kätevästi vaikkapa junalla ja kuljetus juna-asemalta Haapaniemeen järjestyy meidän kauttamme helposti.

Haapaniemen kartano eli päärakennus

 

 

Kartanon ruokasali eli Aukustin Sali

 

 

Aukustin Sali

 

Ohjelma

 

 

 

 

 

Savusauna

 

 

Viikonlopun hinta on 305 € (sis. alv)

Hintaan sisältyy majoitus kahden hengen huoneessa täysihoidolla (lisämaksusta mahdollisuus yhden hengen huoneeseen)

Ohjelman vetäjinä toimivat:

Katja Ronkainen /Lumohukka Oy www.lumohukka.fi 

(Yin-jooga, Metsämieli -mindfulness, luonnonkosmetiikka)

 

Maiju Okkonen /Iloluontonen T:mi

(luonnonkosmetiikka, turvehoidot)

 

Metsämieli -menetelmä

”Metsämieli-menetelmä yhdistää luonnossa itsekseen latautuvat hyvinvointivaikutukset mielentaitojen harjoituksiin. Menetelmä perustuu tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista, käyttäytymistieteistä sekä tietoisuustaidoista ja siinä yhdistetään luonnon, liikkumisen ja mielentaitoharjoitusten hyödyt kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaksi ohjelmaksi. Metsämieli-menetelmän eritasoiset harjoitukset sopivat kaikkiin vuodenaikoihin ja niitä voi tehdä yksin tai yhdessä pihalla, puistossa, ulkoilureiteillä tai metsäpoluilla. Harjoitukset syventävät itsetuntemusta, kehittävät tunnetaitoja ja vahvistavat toiveikkuutta silloinkin, kun arkeen kuuluu haasteita. Jo 5-10 minuutin luonnossa oleilulla on fysiologisia vaikutuksia. Verenpaine ja hengitystiheys laskevat samalla, kun stressihormoniksi sanotun kortisolin määrä vähenee.

Metsämieli-menetelmä on KTM Sirpa Arvosen kehittämä.” – Katja Ronkainen, Lumohukka Oy

 

 

Yin-jooga

”Yin-jooga on hyvin hidasta, rauhallista ja meditatiivista. Tunneilla keskitytään lihasten venyttämisen lisäksi sidekudosten, nivelten ja lihaskalvojen venyttämiseen ja vahvistamiseen. Sidekudokset tarvitsevat aikaa venyäkseen ja sen vuoksi asennoissa ollaan useita minuutteja. Käytämme tunnilla asentoja tukevia apuvälineitä, kuten tyynyjä, vilttejä ja korkkitiiliä. Yin-tunnilla avataan paljon lantion ja alaselän aluetta ja tunti päättyy loppurentoutukseen kuten kaikki joogatunnit.

Yin-jooga sopii rauhallisen luonteensa ansiosta erinomaisesti kaikille, aivan vasta-alkajillekin ja kaikille kankeusasteille. Erityisen hyvin se soveltuu aktiivisen, kiireisenkin elämäntavan tasapainottajaksi tai urheilijoille, jotka kaipaavat lisää liikeratoja. Moni on saanut Yin-joogasta myös apua selkävaivoihinsa. Yin-jooga parantaa myös hapenottokykyä, sillä olennainen osa sitä ovat hengitysharjoitukset ja läpi tunnin jatkuva syvä, luonnollisesti pidennetty hengitys.” – Katja Ronkainen, Lumohukka Oy

 

Turvesauna

Ensin otetaan savusaunassa pienet alkulöylyt, jotta saadaan hiki hieman irtoamaan. Samalla voidaan tehdä kuorinta iholle. Tämän jälkeen käydään suihkussa ja kuivataan iho pyyhkeellä. Levitetään hoitoturve tasaisesti kasvoille ja vartalolle, erityisesti kipeille lihaksille ja ihon ongelmakohtiin. Sitten palataan savusaunan hellään lämpöön ja saunotaan n. 20-25 minuuttia. Liian löylyn heittämistä vältetään, jottei turve lähde valumaan hien mukana. Tämän jälkeen iho pestään pelkällä vedellä. Usein iho ei kaipaa edes kosteutusta hoitoturpeen jälkeen. Hoitoturve on LehtoPeat:n turvetta Ähtäristä. Lisätietoja turpeen hoitavista vaikutuksista löydät tästä blogikirjoituksestani: https://www.iloluontonen.fi/turve/turvehoidot-tehokas-apu/

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu suoraan Haapaniemen Matkailun Riikka-Leenalle 14.9. mennessä, joko soittamalla 0500 207700 tai sähköpostilla riikka-leena@haapaniemenmatkailu.fi.