Hevoskaverista lempeyttä arkeen

Tämä on kehittämäni Green Care -palvelu, joka ennalta ehkäisee työuupumusta ja rentouttaa sekä rauhoittaa arkea. Hevoskaveri -toimintani hyödyntää hevosten ja luonnon rauhoittavaa ja stressiä vähentävää vaikutusta. Tallimme on siis stressivapaa alue tarjoten sinulle täydellistä omaa aikaa ihanassa pienryhmässä, olitpa stressaavassa työssä tai vaikkapa kotiäiti.
Tavoitteenani on terveytesi ja hyvinvointisi edistäminen lempeiden hevosteni kanssa. LuontoVoimaa parhaimmillaan.

Kenelle Hevoskaveri -toiminta sopii?

– Kun elät ruuhkavuosia ja kaipaat omaa aikaa
– Huomaat että pinnasi on liian kireä arjessa ja perheen kanssa
– Kun sinulla on haasteita työssäjaksamisessa ja stressiä
– Kun sinulla on vuosien tauko hevostoiminnasta tai et ole koskaan edes uskaltanut olla lähellä hevosta ja olet epävarma
– Kun pelkäät hevosia ja haluat rohkaistua toimimaan niiden kanssa
– Kun haluat luoda aidon yhteyden hevoseen ja ymmärtää sitä
– Kun haluat oppia hevosten hoitoa ja käsittelyä

 

Hevoskaveri ei sovi sinulle mikäli:

– Sinulla on haasteita onnistua sitoutumaan neljään kokoontumiskertaan (1 kerta viikossa)
– Kärsit jo vakavasta työuupumuksesta tai masennuksesta etkä tällä hetkellä saa niihin hoitoa. Tämä toiminta käy kuntoutuksen tukitoiminnaksi, mutta ei ole itsessään kuntouttavaa ja vaatii voimia saapua paikalle.
– Olet pahoin allerginen hevoselle.

Millaisia vaikutuksia muut ovat saaneet Hevoskaverista?

”Olen löytänyt uudelleen hevoset. Hyvä rentoutuskeino – saa ajatukset muualle.”
”Mukavaa ajanvietettä, omaa aikaa.”
”Stressi on laantunut. Olen uskaltautunut uudelleen vanhan harrastuksen (ratsastus) pariin.”
”En pelkää enää niin paljon. Stressi häviää – ilta kotona rento.”
”Rauhallisuutta omaan toimintaan. Huomioin paremmin läheiset ja annan heille aikaa. Rauhallinen koti on kaikille parempi!”

 
Hevoskaveri on auttanut merkittävästi vähentämään stressin oireita, lisännyt itseluottamusta ja varmuutta omaan toimintaan, vähentänyt arjen ärtynyttä mielialaa sekä tuonut seesteisyyttä hankalien tilanteiden ratkomiseen töissä ja kotona.
Omalla kaverihevosella on havaittu kyselyjen perusteella olevan todella suuri positiivinen vaikutus omaan mielialaan. Toiminnan hyvinvointivaikutukset ovat siis konkreettisia ja niitä mitataan kyselylomakkeilla ensimmäisellä ja viimeisellä kerralla. Tietysti Hevoskaveria voi hyödyntää myös ennaltaehkäisemään stressitasojen liian korkeaksi nousemista.

 

Hevoskaveritoiminnan mitattuja vaikutuksia:

 • Turhautuminen on vähentynyt 76 %:lla ryhmäläisistä
 • Ärtymys on vähentynyt 71 %:lla ryhmäläisistä
 • Päätöksen teko on helpottunut 59 %:lla ryhmäläisistä
 • Väsymys vähentynyt 53 %:lla ryhmäläisistä
 • Univaikeudet vähentyneet 47 %:lla ryhmäläisistä
 • Muistivaikeudet vähentyneet 47 %:lla ryhmäläisistä
Ohjaajan ammattitaito, hevosten rauhallisuus, pienen pihattotallin hiljaisen seesteinen fiilis ja pienryhmän herkkä yhteisöllisyys sekä hupsu huumori on salaisuus näihin tuloksiin.
Hevoskaveri eroaa muusta tallilla puuhailusta juuri toiminnan tavoitteellisuuden ja pitkäjänteisen työhyvinvoinnin edistämisen kautta.
Yhteen ryhmään mahtuu kuusi henkilöä, vähintään osallistujia on oltava kuitenkin kolme. Aiempaa kokemusta hevosista ei tarvita, mutta ei haittaa vaikka sitä olisikin. Tämä on myös oiva tilaisuus päästä takaisin kiinni vanhaan harrastukseen, mikäli hevostelu on syystä tai toisesta jäänyt tauolle.
Voit kasata ryhmän omista ystävistäsi, työkavereistasi tai harrastusporukastasi (3-6 hlö) ja valitaan ajankohta JOUSTAVASTI aikataulujenne mukaan. TAI voit ilmoittautua valmiiseen ryhmään (alla).
Ennakkoon ei tarvitse tietää hevosista mitään tai osata (tai edes haluta) ratsastaa, kunhat et ole allerginen ja lähtökohtaisesti pidät eläimistä, se riittää. Hevosten kanssa puuhaillaan monipuolisesti ja turvallisesti, tutustuen kilttiin eläimeen ja samalla itseensä sekä ryhmäkavereihin.
Tapaamisten sisältöä viilataan ryhmäläisten kiinnostusten mukaisesti, mutta tekeminen on mm. metsäkävelyä hevosten kanssa, hevosten jumppaamista ja hoitoa sekä varusteiden pukemista. Pääpointti on ottaa kontakti hevoseen ja päästä hiukan jyvälle sen sielunelämästä.  Samalla hyödynnetään hevosen luontainen kyky laskea stressiä ja vielä tuplataan se olemalla yhdessä luonnossa.
Käytännössä touhutaan siis aikuisten kesken tallilla oman ”vakkarihevosen” eli hevoskaverin kanssa. Erona perinteiseen aikuisten heppakerhoon on oma pienryhmä, sama kaverihevonen joka kerta ja omaan hyvinvointiin painottaminen.
❤ Opitaan ymmärtämään hevosta ja sen lajityypillistä käyttäytymistä.
❤ Opitaan kommunikoimaan hevosen kanssa ja toisaalta ymmärtämään sen kommunikointia. Luodaan suhde hurmaavaan luontokappaleeseen.
❤ Opitaan käytännönläheisesti asioita hevosten varusteista, anatomiasta, huollosta, ruokinnasta, käsittelystä ja kaikesta mitä hevosiin liittyy. Rennosti ja kiireettömästi
❤ Saadaan vertaistukea arkeen omasta pienryhmästä. Alkukahveilla saa halutessaan purkaa päivän paineet.
❤ Tullaan kohdatuksi, hyväksytyksi ja kuulluksi omana itsenä.
❤ Saadaan kallisarvoista OMAA AIKAA ihan vain itselle, keskittyen hetkeen ihanan hevosen kanssa, jättäen murheet ja stressi taka-alalle.
❤ Päästään halimaan, pusuttelemaan ja nuuhkuttelemaan hevosia kerrankin riittävästi.

 

Lue tästä Yle:n juttu Hevoskaverista.

Homma menee näin

1. Ilmoittaudu mukaan. Mikäli olet ensimmäistä kertaa ryhmässäni, haluan tutustua sinuun paremmin, joten kerro itsestäsi ja suhteestasi hevosiin ilmoittautuessasi. Toteutuakseen ryhmään tarvitaan kolme henkilöä ja ryhmän aloitus on aina varmin jos saatte omalla porukalla jo ryhmän kasaan. 

Tällä hetkellä kartoitetaan kesä-joulukuun 2022 ryhmien aikatauluja, käy täyttämässä  lomake >> tästä!

2. Maksat osallistumismaksun yhdessä tai kahdessa erässä ensimmäisessä kokoontumisessa, toisen erän voi maksaa toisella kokoontumiskerralla. Korttimaksu käy.
3. Mikäli joudut jäämään joltakin kerralta pois, summaa ei siltä kerralta palauteta. Maksetut osallistumismaksut takaavat, että toiminta järjestyy paikalle pääsijöille.

Tämä neljän kerran setti maksaa 135 € (yhteensä 8 h, sis. alv 24%), myös osamaksumahdollisuus kahdessa erässä.

 

 

Miten muut ovat kuvailleet Hevoskaveri -toimintaa?

”Mukavaa, asiantuntevaa toimintaa. Sai edetä rauhassa, omaan tahtiin.”
”Aivan ihana kokemus, hyvällä porukalla ja hyvässä ohjauksessa! Ihanat hepat!”
”Omaa aikaa hevosen kanssa. Oppia hevosen sielunelämästä ja erilaisesta harrastamisesta hevosen kanssa”
”Tutustutaan hevoseen eläimenä, hyvä pelkojenlievityskurssi. Innolla tulee aina uudelleen. Saa olla oikeasti hevosten lähellä paljon.”
”Toiminta reilua ja opastus selkeää, iloista. Osaat valita sopivan hevosen asiakkaan tarpeita huomioiden. Hyvillä mielin sai aina tulla.”
”Ihanan lempeä ohjaaja, niin hevosia kuin meitä ihmisiäkin kohtaan. Osaa lukea ihmistä ja hevosta ja heidän yhteistyötään.”

 

Mikä on ollut muiden mielestä parasta toiminnassa?

”Uskaltaa olla hevosten kanssa ja lähellä ja ehdottomasti parasta oli nousta hevosen selkään ja ratsastaa.”
”Mukava ilmapiiri. Rauhallinen toiminta ilman kiirettä ja painostusta.”
”Maijun  intuitiivinen kyky valita sopiva hevonen. Kaikki hevoset huippuja, mutta ”oma” paras.”
”Hevosten kanssa kiireetön toimiminen mukavassa porukassa.”
”HEVOSET, niiden lähellä olo, pelkojen voittaminen, niiden kanssa toimimaan oppiminen.”
”Läheisyys hevosen kanssa.”
”Hyvä ja selkeä ohjaus. Huomioit kaikki osapuolet erikseen ja annoit heille aikasi. Oman ajan antaminen kokonaisesti itselle. Mukava ja iloinen vetäjä.”

 

 

 

Lisää ryhmäläisten palautteita:

 

  Voit myös soittaa 0407441792 /Maiju

  Etusivulle

  Iloluontonen T:mi /Maiju Okkonen

  Puhelin: 040 744 17 92

  Sähköposti: maiju@iloluontonen.fi

  Osoite: Pyöreisentie 77, 72710 Vaaraslahti

  Sijainti: Pohjois-Pielavesi