Luonnonläheisyys

Haluamme toiminnassamme elvyttää asiakkaan luontosuhdetta, sillä ihminenhän oli osa luontoa vielä pari sataa vuotta sitten. Voidakseen hyvin, ihminen kaipaa edelleen metsään, veden äärelle ja kontaktiin eläimen kanssa. Luontoa täytyy kunnioittaa, menneisyyttä arvostaa ja tulevaisuutta rakentaa niin, että lapsillamme ja heidän lapsillaan, sukupolvia eteenpäin, on jatkossakin mahdollista nauttia luonnon elvyttävyydestä ja sen tarjoamista terveellisistä, puhtaista marjoista, sienistä sekä yrteistä.


Elämyksellisyys

Se, että pääsee osallistumaan itse tekemiseen ja kokemaan jotakin uutta tai ihanaa tuttua, on lahja jonka haluamme asiakkaallemme antaa. Luonnosta ja hevosista saa hyvinvointia hyvin monella tavalla, elämyksinä, muistoina, oman rohkeutensa löytämällä, porukkaan kuulumalla, hetkestä nauttimalla. Haluamme inspiroida, ilahduttaa, tuottaa hyvää mieltä ja energiaa arjessa jaksamiseen turvallisesti ja ammattitaidolla, hyödyntäen perimätietoa, ammentaen paikallisesta kulttuurista.


Vastuullisuus

Elämme ja toimimme Iloluontosessa herkkien vesistöjen äärellä, luonnon keskellä ja ympäristöasiat ovat tästäkin syystä meille erittäin tärkeitä. Haluan että tulevat polvet voivat myös nauttia puhtaasta suomalaisesta luonnosta. Meillä esimerkiksi käytetään ekopesuaineita ja pyykkietikkaa tekstiilien huollossa. Teemme jatkuvaa kehitystyötä aina vain ympäristöystävällisimpien tuotteiden ja toimintatapojen lisäämiseksi arjessa ja yritystoiminnassa. Korjaamme aina kun mahdollista vanhoja rakennuksia uuden rakentamisen sijaan. Muunmuassa hevostemme pihatto on kunnostettu vanhaan navettaan.

Suosimme aina ensin lähellä tuotettuja tuotteita ja palveluita (esim. kuivikeolki, heinät, urakointi, painotuotteet) ja toiseksi kotimaisia, mahdollisuuksien mukaan pienyritysten palveluita.

Hevosroduista olemme valinneet kotimaisen suomenhevosen, joka on alkuperäisrotu ja joka kaipaa myös sukusiittoisuudensa vuoksi vastuullista kasvatustoimintaa, jossa syntyvän varsan sukusiitosprosentti pidetään alle 5 %. Kaikilla meillä syntyneillä varsoilla tämä toteutuu. Hevosemme elävät lajityypillistä elämää laumassa, aktiivipihatossa vapaana kulkemaan mielensä mukaan ympäri vuorokauden, vapaalla heinällä. Ne ovat normaalipainoisia, rokotettuja, madotettuja ja niiden hampaat huolletaan vähintään kerran vuodessa ammattilaisella. Kavionhuollosta olen todella tarkka ja hevosemme kengitetään ammattisepän toimesta n. 5-7 viikon välein. Varusteiden sopivuus ja turvallisuus tarkistetaan useita kertoja vuodessa.

Kerään ja opastan kerämään villiyrttejä ja muita luonnontuotteita kestävällä tavalla, niin että esiintymät eivät talteenoton vuoksi pienene vaan mieluummin leviävät ja kasvavat runsaina jatkossakin.

Lue lisää Iloluontosen palveluiden laadunkehittämisestä sekä ympäristövalinnoista sivulta Laatu ja vastuullisuus.